Standard æbletræer

October 21

Standard æbletræer

Æbletræer kommer i tre størrelser: dværg, semi-dværg og standard. Standard æbletræer er den største af tre og dyrkes oftest i kommercielle plantager i stedet hjem landskaber.

Størrelse

Standard apple træer vokse til at være omkring 30 fod høje. I sammenligning, semi-dværg træerne nå normalt kun 15 fødder i højde og dværg træerne er den mindste på omkring 10 fod høje.

Effekter

Standard æbletræer er formeret på sætteplante grundstamme, hvilket resulterer i fuld størrelse træer. Dværg og semi-dværg træer er podet på dwarfing grundstamme for at begrænse deres vækst. Standard træer er ofte alt for store til små værfter og høst af æbler kan være vanskeligt for hjem gartnere. Dværg og semi-dværg træerne bærer frugt tidligere og er lettere at vedligeholde.

Typer

Standard æbletræer kommer i et stort udvalg af sorter og stammer. Sorten Red Delicious alene har mere end 40 forskellige stammer. Fælles standard æblesorter omfatter Gala, Braeburn, Golden Delicious, Fuji og Granny Smith.

Tidsramme

Afhængig af klima og bred vifte af træ bliver æbler kønsmodne overalt fra midten af juli til slutningen af oktober. Gala æbler er normalt moden i slutningen af sommeren, mens Granny Smith æbler er klar til at vælge i slutningen af efteråret, lige i tide til ferie pie bagning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com