Tilpasninger for tønde kaktus

October 23

Tilpasninger for tønde kaktus

Ikoniske blandt kaktusser, tønde cactus stiger ud af hver Hollywood ørkenen til at levere vand til den trætte og tabt ørken explorer. Selvfølgelig, tønde kaktus er ikke den eneste eller endda hyppigst ses kaktus i ørkenen, men det er en fremragende cactus til at bruge som model for de forskellige tilpasninger, at kaktus er brugt til at overleve i disse barske miljøer. Hver del af tønden kaktus har været smedet af en lang udvikling i en ørken miljø--fra sin figur til sine pigge, og selv dens metabolisme.

Pigge, stilken og rødder

Hele den tønde kaktus er designet til at fastholde vand. Pigge tjener ikke kun som en forsvarsmekanisme mod sulten ørken dyr, de giver også nogle skygger for planten. Stilken er dækket i en tyk, voksagtig belægning, der forsegler anlægget, beskytte det fra overdreven fordampning. Rodsystemet af en tønde kaktus er lavvandet, men store og net-lignende, gør det muligt for kaktus til at fange så meget vand som muligt under ørken regn.

Form og Tilt

Form af tønde kaktus er en precision design, lede nogen dug eller regn direkte til rødderne af anlægget. Op til 25 harmonika-stil foldes effektivt reducere mængden af overfladearealet af de anlæg, der er udsat for de barske betingelser i ørkenen. Tønde kaktus også vokse i en vinkel, ofte vippet mod syd for at delvis skygge selv og forhindre solskoldning.

Væskeophobning

Tønde kaktus er en af de bedste vand holderne blandt planter, takket være en geleagtige frugtkød, der kan absorbere en betydelig mængde vand. Harmonika-formet ribbenene er designet til at udvide som vand gemmer stigning og krybe tilbage når vandet er mindre rigelige. Denne kombination af vand-fastholde papirmasse og fleksible hud tillader cactus til at holde en imponerende mængde vand, med 5-6-fods tønde kaktus ofte vejer flere hundrede pounds.

Planters syre stofskifte

Måske er den mest imponerende tilpasning af tønde kaktus en tilpasning, kendt som planters syre stofskifte (CAM). I stedet for normale fotosyntese, hvor alle nødvendige råmaterialer taget og bruges på én gang, tillader CAM plante at holde sin stomi lukket i løbet af dagen at minimere vandtab. Tønde cactus åbner sin stomi i løbet af natten at indsamle kuldioxid fra miljøet og gemmer det som æblesyre indtil fotosyntese begynder i morgen. En bivirkning af CAM er et fald i pH-værdien af plantens væsker, undertiden nå så lavt som 4.0. Den lave pH forårsager plukfisk bitter smag, der kan bidrage til at afskrække, nat fodring af vilde dyr.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com