Hvordan man dyrker vinstokke

April 27

Vinstokke er hårdføre planter til at vokse, tage lidt plads, kan være uddannet til at give en naturlig barriere og bedst af alt, hvad du kan spise frugt! Der er en næsten endeløs række af druer at vælge imellem og der er druer der passer til næsten ethvert klima. Druer kan gelatineret eller endda bruges til hjem-made vin.

Instruktioner

Hvordan man dyrker vinstokke

•Pick et sted for din vinstokke. Hvis du ønsker dine vinstokke til at bære frugt, vælge en meget solrig plet. De fleste druer vil vokse fint i skyggefulde områder, men vil ikke give en masse frugt. Hvis du voksende dem for at give en naturlig barriere eller skærmen til en veranda eller dæk i stedet for deres spiselige værdi, er det OK at plante dem i skygge.

•Vælg en druesort. Mest vinstokke er hurtigt voksende, så dit valg vil afhænge af typen af druer ønskede. Der er bord, rosin og druer, de kommer i farver fra pale grøn til næsten sort. Uden kerner eller frø? Sødt og tærte? Nogle specielle planteskoler sælger endda indfødte vilde druer, der ikke bærer en masse spiselige frugter, men vil være meget hårdfør og velegnet til din voksende zone. Kontroller alle dine lokale gartnerier og lave lidt research på de bedste druer vin for både din smag og dit geografiske område. Mest vinstokke vil blive solgt i en eller to gallon krukker.

•Forbered jorden. Druer vokse meget dybe rødder og er bedst i veldrænet jord. Hvis din jord er ler i stedet lerede eller sandet, ændre det godt. Grave et hul mellem to og tre fod dybt og blend i nogle sphagnum og kompost med den eksisterende jord. Fyld det tilbage i, stampemaskiner moderat, forlader plads til din nye drue vine. Sæt plante, og roden bolden i hullet, udfylde alle rum med ændrede jord og vand godt.

•Tilvejebringelse et solidt espalier eller træ ramme for din vin til at klatre. Gør det noget, der vil vare i år og bærer vægten af tyk, træagtige vinstokke og rigelige blade og frugt. Vinstokke kan trænes til at danne en arbor hvis du bygge en egnet ramme med en plante på hver side.

•Når din drue vin om, når en måned i højden af voksende sæson hvis du vokser det for frugt. Ellers skal druer sjældent bruge vand. De fleste trives i varme, tørre betingelser.

•Prune din drue vinstokke aggressivt når de er inaktive. Kigge efter ældre stilke (kaldet Stokke) der har brune bark på dem og ser lidt langhåret. Disse ældre Stokke vil ikke producere druer så skære dem ud, forlader de yngre, glat Stokke. Den højeste drue udbytte er på ét år gamle Stokke så hold ældre dem skåret godt tilbage. Lange, magre løbere kan beskæres tilbage i løbet af vækstsæsonen vindyrkningen i at gå ud af kontrol. Beskære i slutningen af vinteren eller meget tidligt forår, afhængigt af dit område og vækstsæson.

•Beskyt dine druer fra fugle. Fugle er tiltrukket af alle frugter, herunder druer. Hvis du vil bevare druerne for dig selv i stedet for fuglebestanden kvarter, vil du sandsynligvis skal købe netting for at beskytte vinstokkene, eller hænge skinnende strimler af folie til at afskrække dem.

Tips & advarsler

  • Være på udkig efter en pulverformige eller misfarvet udseende på blade og frugter. Dette er sandsynligvis meldug. For at behandle det, fjerne alle berørte frugt og blade og beskære planten så er der planty luftstrøm og sollys at komme til bladene.
  • Faldne mørke røde og sorte druer kan pletten beton eller træ dæk. Holde dette i tankerne, når du vælger en placering til dit vinstokke.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com