Hvordan kan stueplanter blive hjulpet af kunstige lys?

October 25

Stueplanter er vidunderlige til dekoration. De fut i et rum og give dit hus et boost af ilt. Dog dit hjem kan ikke så godt oplyst som du og din houseplants foretrækker, eller du kan have potteplanter der har brug for mere lys end en indendørs placering giver mulighed for. Hvis du har venter og venter på din blomstring stueplante til at blomstre, eller hvis du forsøger at starte nogle tude fra frø, der har brug for mere lys end vintersolen yder, overveje at tilføje nogle kunstige lys.

Betydning

Planter konvertere lys til energi til at vokse og blomstre. Intensitet, varighed og kvaliteten af lys en plante modtager vil afgøre, hvor godt det vokser. Intensiteten af lys vil påvirke hvor meget vegetabilske fødevarer fremstilles, længden af stænglen, blade farve og blomstrende. Sydlige eksponering er den bedst mulige lys til indendørs planter. Østlige og vestlige eksponering er omkring 60 procent intenst som sydlige eksponering, og nordlige eksponering er kun 20 procent som intens. Sollys naturligt leverer de røde og blå stråler din stueplante kræver, men hvis de ikke får nok sollys, kan du hjælpe dem med kunstige lys.

Overvejelser

Når din indendørs plante bliver blege i farven med lange stængler og få blade eller ingen blomster, det sandsynligvis ikke får nok naturligt lys. Hvis du kan finde det et sted i dit hjem, hvor den kan modtage mere naturligt lys, kan du prøve forskellige placeringer for at se, hvis dit anlæg vil gøre bedre. En anden mulighed er at bruge kunstigt lys til at hjælpe dit anlæg. Nogle gange vil en regelmæssig læselys tilbyde nok af et løft, hvis dit anlæg modtager en rimelig mængde af naturligt lys og er en plante, der ikke kræver en intens et beløb af lys. Men hvis din plante fortsat visner og vises ranglet, kan du overveje at udsætte den for mere intens og længere timer af lys under kunstig belysning.

Typer

Glødepærer tilbud røde stråler, men ikke nok blå. De brænder varm og skal placeres korrekt for ikke for at såre planter med deres varme. De er også mindre omkostningseffektiv end andre pærer. Lysstofrør er en køligere pære, der bruger mindre energi og leverer mere blå stråler. Afhængigt af planten og dens særlige behov, kan du vælge den ene eller den anden. Afdeling af bedriftsstruktur og prydplantesektoren på Cornell University anbefaler en kombination af to for de bedste resultater. University of Missouri antyder 30 watt elpærer for hver 100 watt af fluorescerende lys. Andre lys, der bruges til indendørs planter, der ikke får nok naturligt lys er varm-hvid fluorescerende lys, spot lys og oversvømmelse lys. De er dog ikke så effektiv som en kombination af glødepærer og fluorescerende lys.

Intensitet

Forskellige planter kræver forskellige intensiteter af lys. Generelt er lav-lys, medium-lys anlæg og høj-lys anlæg. Hvis du ikke kan give dine planter nok naturligt lys, kan du tilbyde dem intensitet fra kunstige lys. Det vil hjælpe dig at vide, hvor meget lys dit anlæg kræver naturligvis. Lav-lys anlæg må kun en fluorescerende rør og vil gøre det bedre end andre planter, hvis der er lidt naturlig lys tilgængelige. Medium-lys planter kræver mindst to rør af fluorescerende lys. Høj-lys anlæg bør modtage mindst tre eller fire rør af fluorescerende lys, men stadig kan klarer sig dårligt.Øge lysstyrken ved at placere dine planter på en lyse, reflekterende overflade. Også, Sørg for dine planter ikke er overfyldte og skygge hinanden. Give dem masser af plads til at sikre de er alle modtagende rigelig eksponering.

Varighed

Hvis din houseplants ikke får nok intensitet, kan varighed under kunstigt lys øges for at hjælpe dem med at få lys nok. Som med intensitet, kræver forskellige planter forskellige varigheder af lys. Short-Day planter gør bedst med 12 timers lys og 12 timers mørke. Long-dag planter foretrækker 16 timers lys. For meget lys kan være så skadelig som ikke nok lys. Bladene kan blive bleg, blive brune eller vises solskoldet hvis en plante har for meget lys. De fleste blomstrende planter er ligeglade med varighed, men nogle vil blive negativt påvirket af alt for lang tid af døgnet. Alle planter skal have mindst otte timer i mørke til at vokse ordentligt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com