Hvor ofte skal ændre ovnen filtre

October 26

Hvor ofte du ændre din ovn filter afhænger faktisk af en række faktorer. Hvilken type af ovn du brug, samt hvad typer af filtre du bruger vil hjælp afgøre hyppigheden af skiftende. Husk på, at nogle producenter kan ugyldiggøre din ovn garanti, hvis de har mistanke om eller kan bevise, at korrekt vedligeholdelse ikke blev fulgt.

Engangs glasfiber filtre

Engangs glasfiber filtre er filter valgfrihed for forbrugerne, især fordi de er forholdsvis billige. Også, mange forbrugere er ikke klar over de sande grunde til at ændre dit filter ofte og kan føle deres ovn vedligeholdelse selskab ligger simpelthen bare for at få flere penge. Disse filtre er dog anses for at være den mindst effektive. De blokerer store støvpartikler og snavs partikler, så de beskytter din ovn fra skader. Men hvis du har mild til svær skimmel eller pollenallergi, denne filtre vil ikke hjælpe. Generelt bør disse filtre ændret hver 1 til 2 måneder.

Vaskbar elektrostatiske filtre

Disse filtre er af lidt højere kvalitet end traditionelle engangs filtre. De udnytter en elektrostatisk opladning, der hjælper med at samle snavs, støv og andre forskellige partikler. Men de stadig tiltrækker ikke alle nødvendige pollen, forme, støv eller andre allergener og er anslået at kun blok mellem 15 og 20 procent af partikler i luften. Disse filtre bør renses ud en gang om måneden. Nogle filtre vil sidste år, mens andre kan være lavet til sidste 3 måneder, 6 måneder eller 12 måneder, så det er vigtigt at kontrollere, hvor ofte den faktiske filter, sig har at blive erstattet, snarere end rengøres.

Plisseret allergi filtre

Disse filtre bruger flere læg for at øge den samlede tilgængelige areal til at fange støv, allergener og mug. Når det er sagt, er de betydeligt højere i kvalitet i forhold til elektrostatiske filtre eller engangs glasfiber filtre. De er anslået til at være mellem 35 og 50 procent effektiv. Plisseret filtre skal vare i mindst 3 måneder. Men du bør tjekke dem regelmæssigt for oprustning, hvilket kan betyde det er tid til en forandring, især under høj pollensæsonen, eller når du bruger din klimaanlægget eller tvungen varme regelmæssigt.

HEPA-filtre

HEPA-filtre, eller "High Efficiency partikler Air" filtre, er i øjeblikket toppen af linjen, når det drejer sig om til filtre. Disse filtre anvendes på hospitaler, Centre fabrikker og research for at opretholde den højeste kvalitet air muligt. Desværre er de ikke anbefales til hjem furnace, fordi mens de kan fjerne op til 90 procent af alle allergener og støvpartikler, de også i betydelig grad vil blokere luftstrømmen. Blokerede luftstrøm betyder, at filteret vil arbejde hårdere og er mere tilbøjelige til at bryde.

Industriens retningslinjer

Branchens standard for ethvert filter er at ændre en gang om måneden for den højeste grad af vedligeholdelse. Selvfølgelig, dette kan eller kan ikke være nødvendigt for alle boliger afhængigt af deres særlige miljø og hvor ofte husejere bruge deres ovn.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com