Hvor ofte bør du vand en blomsterhave?

May 3

Vand er det indre mest vigtigt næringsstof din have skal trives. For meget, og rødderne kvæle eller rådne, forårsager død; for lidt og rødderne tørre op, forårsager død. Hvor ofte du vand din have, afhænger af jordtype: ler, sand eller en loam blandes; hvilken type af planter du har; og mængden af nedbør din have modtager. Placer en regnmåler i din have til at overvåge mængden af nedbør, du modtager. Brug dette, sammenholdt med tørhed af top 1/2 til 2 inches af jord, til at bestemme, hvornår du bør vand.

Sådan vandplanter

Vanding planter kan synes enkelt. Du hælde bare vand over dem. flere gange om ugen og det er gjort. Det er ikke helt sandt. Forskellige planter har brug for forskellige mængder af vand. Som en generel regel, blomstrende planter har brug for omkring 1 tommer vand om ugen. Dette omfatter enhver regn du kan modtage. Planter med taproots behov mindre vand end planter med lavvandede rødder, som hanen rødder trænger dybt ned i jorden og kan få adgang til fugt bevaret i nederste lag, ned nogle gange 2 eller 3 fødder. Lavvandede rodfæstede planter kan få adgang til fugt kun i de øverste 2 til 3 inches af jord og skal vandes oftere. Anvende vand direkte på jorden, ikke over anlægget, for at undgå spredning af sygdommen.

Jordtyper

Hvornår og hvordan meget, at vand afhænger af typen af jord du har i din blomsterhave. Lerjord er lavet af små, klæbrige partikler, som gør det muligt at holde vand i dage. Sandet jordbund består af store partikler, der tillader vand at passere igennem hurtigt. Lerjord jord er en kombination af ler og sand partikler og er klassificeret som ler loam, lerjord og sandet lerjord. Disse jordtyper holde vand ligesom lerjord, men tillader vand at dræne som sandjord. For at finde, hvor hurtigt din jord afløb, grave et hul ca 30 inches dyb og fyld den til toppen med vand. Hvis alt vandet afløb fra hullet i 24 timer, har du en lerjord jord. Hvis vandet løber fra hullet i mindre end 12 timer, har du sandjord. Hvis det tager mere end 48 timer for vand til afløb, har du lerjord. Dette giver dig en idé om hvor længe at vente mellem vand applikationer.

Lerjord

Planter i lerjord, om overfladisk rod eller har en pælerod, skal vandes mindre hyppigt end planter i andre typer af jord. For lerjord, vente, indtil de top 2 til 3 inches af jord er tør før vanding. Dette kan betyde, til din have, du bliver nødt til at vand kun hver tredje eller fjerde dag. Tillad ikke lerjord tørre fuldstændigt, som ler, når tør, har en mursten-lignende konsistens, der kan skade planternes rødder. Arbejde kompost eller godt rådnet gødning i lerjord at give dem en bedre konsistens. Målet er at gøre din lerjord til en ler loam jord. Dette tillader vand at dræne bedre og hurtigere og for plante rødder at trænge dybere. Det er nemt at kingsize planter i lerjord. Tegn på overwatering omfatter: visnen, gulfarvning bladene og bloom, frugt og blade drop. Hvis du ser nogen af disse tegn, stop vanding, arbejde kompost, leaf skimmel eller rådnet gødning til jorden omkring planterne for at absorbere overskydende vand, og vent indtil de top 2 til 3 inches tørrer ud før vanding igen.

Sandjord

Planter i sandet jord skal vandes oftere og får brug for mere vand om ugen end planter i lerjord. Vent indtil øverst 1/2 til 1 tomme af jord er tør før vanding. Du vil muligvis skulle vand dagligt og anvende 2 til 3 inches af vand pr. uge i stedet for en til at holde dine planter sunde. Ligesom ler vil jord, arbejde kompost eller godt rådnet gødning i jorden øge mængden af vand i jorden kan holde, mindske hyppigheden af vanding og spare på vandet ved at reducere mængden af vand du skal anvende. Sandjord, vælge urter med Middelhavet baggrunde som lavendel og salvie eller planter, der er tørke-resistent, såsom echinaceas. Gør dette vil øge mængden af tid mellem vanding fra hver dag at hver to til tre dage.

Vanding containere

Planter i containere har brug for hyppigere vanding end haveplanter. Tillad top 1 tomme af jord tørre før vanding. Dette betyder, at du bliver nødt til at vand hver anden dag eller hver anden dag. Containere i fuld sol på en sten, mursten eller beton patio kan være nødvendigt at vandes to gange om dagen, da varmen reflekteres fra stenen kan tørre ud jorden hurtigt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com