Resultaterne af middagstid solen til planter

May 5

Resultaterne af middagstid solen til planter

Intensiteten af middagssolen hilses velkommen af visse planter, men kan betyde døden for andre. Selv de haveplanter, der trives i morgen eller aftensolen kan blive beskadiget af direkte sol midt på dagen. For at undgå at miste din favorit planter, lære deres korrekte niveau af solen-- og tegn i sol og varme stress.

Tegn af varmestress

Det første tegn på varme og sol stress i dine planter visnen, som Bladene mister vand gennem fordampning og transpiration. Dette sker hurtigere i tørre og blæsende forhold end under fugtige forhold. Hvis du bor i et område med høj luftfugtighed, være mere opmærksomme på dine planter, da denne første signal om, at dine planter er i problemer kan være svære at opdage. Da planten mister fugt, kan blade og stængler brænde. Afhængigt af typen anlæg, kan varme og sol stress dræbe det efter kun et par dage efter eksponering.

Sol-elskende planter

Nogle planter trives i seks eller flere timers sol om dagen. Dette omfatter middagssolen. Planter som kaktus, varmt vejr grøntsager, citrus træer og en bred vifte af enårige og flerårige planter falder ind under denne kategori. Så længe de er sunde og har deres vandbehov opfyldt, vil disse planter viser lidt tegn på varmestress i middagssolen, bortset fra mild visnen der går væk, når solen går ned. Identificere funktioner af sun-tolerant planter omfatter små eller smalle blade, blade med en voksagtig belægning, kødfulde blade eller blade med et hvidligt udseende.

Skygge planter

Mange skygge-elskende planter har store blade, der giver et bredt område for fotosyntese at forekomme. Disse planter kan håndtere nogle morgen og aftensol og omfatter hostas, blødende hjerte og astilbe. Men hvis venstre fuldt eksponeret i middagssolen, disse planter vil lide. I første omgang, vil de visner når vandet fordamper fra deres store blade. Bladene tørre og vil brænde hvis planten ikke er flyttet. Det tager kun to til tre dage for middagssolen at dræbe en skygge planten.

At hjælpe dine planter

Handle ved det første tegn på solen stress. Hvis dit anlæg er i en container, flytte den til en lyssky placering og give det noget vand. Hvis dit anlæg er i jorden, dække det med et ark eller pudebetræk at beskytte den. Hvis du kender dit anlæg er en sol-elskende plante, blot sikre anlægget har været vandes dag og det skulle komme. For at genoplive en skygge-elskende plante, der er blevet overladt for længe i solen, suge det så meget som muligt, fjerne enhver beskadigede blade og beskytter den mod solen i fremtiden.

Beliggenhed spørgsmål

Nogle steder, som kystområderne, oplever ikke intens middagsheden. Planter, der foretrækker en del-søn forhold inde i landet, kan være tilbage i fuld-solen langs kysterne. Dette omfatter mandevilla vine, samt bladgrøntsager som salat og hortensia. Altid lære om dine planter voksende krav og se dem nøje under solrige, sommeren betingelser.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com