Økologisk arvestykke frø til højtliggende dyrkning

May 8

Økologisk arvestykke frø til højtliggende dyrkning

Korte voksende sæson, øget UV ray sollys intensitet, bred temperatursvingninger, manglende muldlag, manglende organisk stof og høje jord alkalinitet er nogle af de udfordrende forhold, der står over for stor højde økologisk gartnere. Master gartner Christy Hoyl på Colorado State University hjemmeside siger, at selv om frost kan ankommer allerede i juli, "mange vidunderlige grøntsager kan dyrkes i denne højde." Arvestykke frø er sorter, der dyrkes i tidligere tider, der ikke er almindeligt anvendt af kommercielle, store frøfirmaer. Økologisk frø er vokset, behandlet og emballeret uden giftige kemikalier, ifølge USDA National Organic Program standarder.

Rodfrugter

"Lutz salat blad sukkerroer" er et arvestykke økologiske frø som modnes i 60-80 dage og spirer i 5-10 dage i jord, der er 55 til 75 grader F. "Yellowstone" gulerod er en open-bestøvet sort, der producerer 9 - til 10-tommer gul gulerødder med store skuldre, spidse tips og store toppe. Det spirer i højtliggende betingelser på 50 til 80 grader F. "Amber Globe" majroer er et arvestykke sort, der producerer mild, lys gule rødder. Majroe smag forbedrer med højtliggende koldt vejr og det spirer i jord så kold som 45 grader F. forbedre højtliggende jord alkalinitet ved at tilføje organisk kompost i efteråret og i løbet af vækstsæsonen.

Bladgrøntsager

Økologisk arvestykke hovedsalat, der klarer sig godt i højtliggende haver omfatter "Amish hjorte tunge" og "Sorte seedede Simpson." Plante salat i foråret så snart jorden kan bearbejdes, ca 4 uger før den sidste dato, forventet frost. Collards er hårdfør i koldt vejr og højtliggende. "Morris overskrift" open-bestøvet sort collard har blå-grønne løs blade på en 18 - til 24-tommer plante. Mange organiske arvestykke frø rucola, sennep og grønkål er tilgængelige fra online bæredygtig frøfirmaer.

Ærter

Webstedet Colorado State University udvidelse advarer at dyrke tomater på højtliggende er mislykket men anbefaler jordbær og ærter. Økologisk arvestykke ært frøsorter omfatter "Lille vidunder," "Grøn pil" og "Wando." Ærter kommer til at høste i 60 til 70 dage og kan plantes i træk til at sikre en kontinuerlig forsyning i løbet af vækstsæsonen. Lille vidunder ært vokser vinstokke 18 til 24 inches i højden og er forsynet med 3-tommer bælg, der indeholder syv til otte ærter. Ærter trives i stor højde i jord, der skal genopfyldes årligt med moden kompost.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com