Hvordan man dyrker æbletræer i Arizona

October 30

Hvordan man dyrker æbletræer i Arizona

Voksende æbletræer i Arizona kan være lidt udfordrende, fordi der er mange forskellige klimaer i én stat. De lavere ørken områder er meget varmt om sommeren og varme til mild i vinter, mens de høje ørken regioner har varme somre med kolde vintre.

Æbletræer har brug for et minimum antal kølige til kolde timer hvert år, eller vil de ikke blomstre og sætte frugt. Antallet af kolde timer varierer fra den ene type af æbletræ til en anden, så arter udvælgelse er en vigtig del af voksende dem i Arizona.

Dværg æbletræer kan være fordelt så tæt som 12 fod, men standard æbletræer skal 25 fødder af afstand, så også overveje størrelsen af det område, du har til at arbejde med, før du vælger træ æblesorter du vil vokse.

Instruktioner

•Vælg to eller flere apple tree sorter, der er kendt for at vokse godt i dit område af Arizona. De fleste apple arter skal være Kors bestøvet, så to sorter er nødvendige for succes. Valg af træer til dit område er vigtig på grund af forskelle i klima. Et æbletræ som Granny Smith kan gøre godt på høje ørken områder som Flagstaff, men det ikke kan få nok kolde dage i lav øde dele af staten, såsom Tucson eller Phoenix.

•Vælg en plantning site i din værftet eller haven. I Arizona er der flere faktorer der er afgørende for god webstedsudvælgelse. Jorden skal være veldrænet og sunde, skal der være mindst seks timer af sollys hver dag, og placeringen må ikke være for tæt på bygninger, overhead ledninger, eller underground utilities. Arizona jord indeholder ofte caliche, som vil forårsage problemer med dræning og pH niveauer. Hvis du ikke har gode træet vokser jord på din ejendom, skal du først oprette det ved at tilføje de rigtige ændringer og forbedringer.

•Dig et hul, der er mindst to gange størrelsen af din apple tree root bold, og så dybt som rodklumpen er lang. Kontroller, at siderne af din hul ikke er glat, da dette kan fremkalde træet bliver root bundet.

•Soak din æbletræ rødder i en spand vand til at løsne dem.

•Spread træet rødder forsigtigt i bunden af hullet, og sørg for træet ikke placeres nogen dybere end det var i sin container.

•Sæt et par håndfulde af jorden tilbage i hullet, tilsæt vand og tamp forsigtigt det ned for at fjerne luftlommer. Gentag denne proces, indtil hullet er helt genopfyldes.

•Spread 3 til 4 inches af bark, flis, hø eller andet organisk materiale som en barkflis omkring bunden af nyplantede træet for at hjælpe det bevare fugt og forhindre, at jorden bliver for varmt i løbet af dagen.

•Sæt beskyttende beklædning omkring stammen af træet for at undgå solskoldning. Hvid maling kan bruges til dette formål, som kan løst bundet klud eller stykker pap.

•Kapacitet nyplantede træet med mindst 5 gallon vand hver uge for de første mange måneder. Varmere områder af staten kan kræve daglige vanding i den første måned eller to, så du kan gradvist tilbage til omkring 5 til 10 gallons af vand pr. måned når træet er blevet etableret.

• Giv æble træ ekstra kvælstofgødning starter det anden foråret efter plantning. Befrugtning er nødvendig én gang årligt i det tidlige forår. Der kan anvendes enten økologiske eller kommercielle former for kvælstof.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com