Etårige planter, der går godt med Coleus

October 30

Etårige planter, der går godt med Coleus

Det plejede at være, at coleus (Solenostemon scutellarioides) var begrænset til skyggefulde områder i haven. Nye sorter tolerere solrige steder, har strålende nye farvekombinationer og blad figurer og blomstrer ikke indtil sent på sæsonen. Behandles som enårige, er planterne kolde-bud indfødte i Malaysia og sydøstlige Asien hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 10 til 11. Andre steder, kan du bære dem gennem vinteren indendørs som stiklinger.

Holde det farverige

En af de bedste løsninger er at kombinere forskellige farver og vækst former for coleus. I haven grænser, masse flere planter af en enkelt sort, med lav voksende sorter i front og oprejst sorter i ryggen. Alternative sorter såsom lime grøn "elektrisk Lime", red "Alabama Sunset" eller lilla-Ærenpris "Pat Martin." For beholdere, så prøv nogle lavtvoksende ducksfoot sorter der nå kun 18 inches høj at spill over kanten eller en lille endivie kultivar som grøn og lilla "Tommelise," bakkes op af en medium-højde og derefter en høj, oprejst sort i kontrastfarver. Du behøver ikke blomster til at levere farven.

Nedtone det

Par op single-farvet coleus gerne dyb grøn "Solar Flair" med lavtvoksende enårige duftende, hvide blomstrede sweet alyssum (Lobularia maritima) og hvid impatiens (Impatiens walleriana) for en cool effekt. Sweet alyssum har begrænset invasionsevne under visse betingelser. Impatiens er flerårig i USDA zoner 10 og 11. Ramme en prangende coleus sort gerne "Fregner" med "Fancy" blå fan blomst (Scaevola aemula "Fancy"), der vil supplere men ikke konkurrere med coleus. Fan blomst er hårdfør i USDA zoner 10 og 11. Intersperse mørk rød eller chartreuse coleus som en hvilende plet for øjet mellem flere farverige senge af blomstrende planter i haven.

Supplement fremherskende farver

Vælg en favorit coleus, måske den lavendel-farvet, orange-Ærenpris "Rustik Orange," og parre den med etårige planter, der har de samme voksende krav som coleus og afhente eller kontrast med blad farver. Prøv impatiens i lyse toner af orange eller lilla eller wishbone blomst (Torenia spp.) i blå nuancer. Wishbone blomst er hårdfør i USDA zoner 10 og 11. Afhente de hot rød og Bordeaux farver af sun-tolerant "Mississippi sommer" coleus med pink eller røde million klokker (Callibrachoa spp.), strittende røde salvie (Salvia spp.) eller blød pink petunias (Petunia spp.). Million Bells er hårdfør i USDA zoner 9 gennem 11, rød salvie i USDA zoner 10 og 11, og petunias i USDA zoner 9 til 10.

Kontrast vækst former

Brug dramatisk dyb lilla blade og blomsterstilke af 5-fod-høje årlige "Lilla Majestæt" hirse (Pennisetum glaucum "Lilla Majestæt"), hardy i USDA zoner 8 til 11, som en folie til farverige, opretstående sun-tolerant coleus kultivarer. "Lilla Majestæt" vokser også i containere. Lineære blade og ovale, oppustede, hvide frø hoveder af årlige hare hale græs (Lagurus ovatus) modregne Bredbladet vækst form af coleus, og frø hoveder kan høstes til tørrede blomsterdekorationer. Hares hale er hårdfør i USDA zoner 10 og 11. De frodige, farverige former for årlige ornamentale sød kartoffel (Ipomoea batatas) gøre en fed redegørelse trailing ned foran store coleus kultivarer. Prydplante sød kartoffel er hårdfør i USDA zone 11.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com