Dracunculus Vulgaris pleje

November 1

Dracunculus Vulgaris pleje

Dracunculus vulgaris, også kendt som sort arum, dragon arum, voodoo lily eller dragon Perikon, slet ikke er en ægte lilje. Denne plante er medlem af familien Arum, som fred lily og jack-in-the-pulpit. Oprindeligt hjemmehørende i Balkan Europa, denne plante er blevet indført til USA og vokser vildt i Oregon, California, Tennessee, Puerto Rico og nordlige Florida. Dracunculus vulgaris er en entusiastisk avleren med den rigtige pleje og betingelser.

Udseende

Denne plante vokser til at være 2 til 4 fod høj, producerer en enkelt, slangeskind-mønstrede spathe, eller blomst dækblad, i mørk rødbrun. Fra denne petal-lignende vækst fjedre en spadix eller stilk mellem 10 og 53 inches lang. Det kan være alt fra violet til sort. Den sorte arum blomstrer kun en dag eller to i begyndelsen af sommeren. Resten af året har lyse grønne blade med hvide markeringer, arrangeret på stilken i sæt af tre. I efteråret producerer det en klynge af rød til orange bær.

Klima

Dragon lily er hårdfør i USA Department of Agriculture zoner 7 til 10 og foretrækker varmt, Middelhavet klimaer. Denne flerårige anses bud til frost og skal opbevares indendørs eller læ i køligere områder. Det gør godt i varme klimaer, selv i fuld sol, og er ikke tilbøjelige til brændende eller visnen.

Betingelser

Dracunculus vulgaris foretrækker fuld soleksponering, men tåler halvskygge. Ifølge University of California, vil nogle enheder endda vokse i dyb skygge. Det kræver lidt regelmæssig vedligeholdelse og brug kun moderate niveauer af vand. Det tåler tørke godt. Plante denne arum i jord med god dræning og med en neutral pH.

Overvejelser

Sort arum blomster udsender en kraftig ådsler lugt i deres korte blomstrende periode. Derfor er Dracunculus vulgaris undertiden også kaldet stank lily. Fluer og andre ådsler-spiser insekter besøger blomsten for at bestøve det i denne periode. Denne plantes ildelugtende perioden er kort nok til at gøre det en levedygtig haveplante, men kan gøre området umiddelbart omkring det ubehagelige. Undgå beplantning denne arum tæt på døre og vinduer, picnicområder eller andre anvendte hyppigt dele af haven.

Advarsel

Alle dele af denne usædvanlige plant er giftige ved indtagelse. I dens naturlige spredningsområde, roden er indtages som en traditionel mad, men omfattende dunkende og kogning er forpligtet til at fjerne toksiner. Undgå voksende dette anlæg, hvor kæledyr eller små børn kunne forbruge det.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com