Hvornår stokroser blomstre?

May 19

Hvornår stokroser blomstre?

Almindelig Stokrose er en lang-blomstrende sommer favorit. Det pryder haver i hele USA og i andre lande. Det kan findes i grænser, som Prydplante, masse plantninger og endda som afskårne blomster. Denne statelige plante giver arkitektur til haven plus en bred vifte af farver fra pasteller til levende nuancer.

Plante

Almindelig Stokrose, Alcea rosea, er en sommer blomstrende Biennalen, der har en opretstående vane med tykke solide stilke. De er hårdføre zone 3 om vinteren. Zoner 3 til 8 begynde blomstrende midten til slutningen af sommeren. I zoner 9 til 10, er unge planter sat i efteråret og blomstrer tidligt forår gennem sommeren. Stokroser er tørke-resistent.

Krav

Stokroser kræver fuld sol for det meste af dagen. De vokser bedst med god dræning i en mellemlang frugtbar jord. De også vokse godt i lerjord, men vokser ikke godt i en jord, der er alt for rig. Masser af plads er nødvendig. Plads planter 3 fødder fra hinanden. Satsningen er påkrævet og sorter kan nå højder på 2 til 9 fod. Dette er en vinter hårdfør plante, der zoner 6 eller nedenfor bør vinter barkflis til at beskytte sovende knopper.

Blomster

De kommer i en række forskellige farver fra hvide, gule, lyserøde, røde, lavendel til midnat lilla næsten sort. Blomster er 2 til 5 inches tværs. Blomstrer starter nederst på stænglen og spiral opad. Det er en gentagelse bloomer, giver farve alle sommersæsonen.

Flere blomstrer

For flere blomstrende stilke, Knib ud de voksende tips gange tidligt i sæsonen. Dette vil resultere i kortere planter med flere blomstrende stilke. De er tørke-tolerante, men blomstre bedre i fugtig jord.

Historie

Dette sommerhus haven staple er en lang-blomstrende blomst med oprindelse i Kina. Kinesiske gartnere kogt i greens og knopper blev betragtet som en delikatesse. Ankommer i Amerika i 1630, dobbelt blomstrende typer blev fundet i 1677, og blev efterfulgt af stribet sorter i 1823. I dag kan sorter frynsede eller pjusket.

Berømte bånd

Thomas Jefferson dyrkede Alcea rosea var. nigra, en mørk lilla sort. Stokroser er stadig dyrket på Monticello og menes at være dets efterkommere.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com