Sorter af kiwifrugt

February 14

Kiwier almindeligt forekommende i supermarkeder stammer fra Kina. Oprindeligt, var den behårede og de glatte versioner betragtes som én art. I 1986 meddelte American Society for gartneri videnskab, de var faktisk to arter. Den behårede version har været Kiwi deliciosa siden, mens den hårløse version, den kiwier nærmeste fætter, hed Kiwi chinensis.

Ægte kiwier

Kiwi deliciosa vokser på en woody vinstok, der kan nå 30 fod lange. Dette er en løvfældende plante og de ovale frugt vokser op til 2 1/2-inches lang. Huden er russet brun og dækket i stiv brun hår. Interiøret er lyse grønne og saftigt med en syrlig smag. Avlere har hybridiseret eller opdrættet kiwier planter til at producere kultivarer, der forbedrer på originalen. Hayward, indført i 1920, er en af de ældste og mest ofte dyrkes. Dette er en ekstra stor kiwi med en lysere hud og grønne kødet.

Kinesiske kiwier

I Kina, kiwier er yderligere opdelt i fire hovedtyper: Zhong Hua er den type mest almindeligt dyrket og solgt i butikkerne. Zhong Hua kommer i tre subvarieties med grøn, grøn-gul eller gul flesh. De andre tre typer er Jing Li en mere aflange, ovale frugt med grønne kødet. Ruan Zoa producerer små, søde frugter med grønne kødet, mens Mao Hua er en anden grøn-konkretiseret, sødt smagende frugter.

Kinesisk stikkelsbær

Kinesisk stikkelsbær, A. chinensis, producerer hairless frugt, der er mindre og mere afrundede end sand kiwi. Udvikling af dyrkede versioner begyndte i slutningen af 1980 ' erne. Disse programmer forbedret frugt størrelse og produceret selv nogle interessante farvevarianter, såsom golden-flået Zespritim guld. Kødet varierer fra lys grøn til gul og nogle har røde Centre og gule kanter. Dens smag er sødere end almindelig kiwi.

Tara vin

Tara vin, Actinidia arguta, er hjemmehørende i Japan og tempererede Østasien. Vin vokser 25 til 30 fod høj og producerer grøn-hvide blomster og mørke grønne blade. Dens frugt er grønlig-gul med en rød skær udenfor. Frugten måler ca 1 inch lang og tyndhudet og glat. I nogle dele af USA, er denne plante solgt som "hårdføre kiwi." Hårdføre kiwi er ikke et sandt kiwier, men er en del af den samme familie.

Brogede Kiwi vin

Brogede kiwi vin, Kiwi kolomikta, har grønlig-gul frugt, der måler ca 1 tomme lang. Vin når 10 til 20 fod høj og producerer hvide blomster og grønne, hjerte-formede blade i brogede mønstre af hvid, pink eller begge dele. De er lidt sødere end deres større kiwier-fætre. Ifølge Jill MacKenzie og Emily E. Hoover af University of Minnesota, denne plante kan være hårdfør til-40 Fahrenheit, men kan ikke producere frugt år efter at have overlevet sådanne temperaturer.

Sølv vin

Sølv vin, Kiwi polygama, producerer bitter, gule frugter op til 1 1/2 tommer lange. De gør god prydplanter, da mandlige planter vokse med sølv vinstokke. Planten indeholder actinidine og metatabilacetone, som har en lignende virkning på katte som catnip.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com