Arborvitae og ahorn træer

February 15

Arborvitae og ahorn træer

Fleste af ahorn og arborvitae træer er hjemmehørende i asiatiske lande---Kina, Japan og Korea--- og almindeligt anvendt af gartnere til pynt. De fleste af disse træer vokse mellem 10 og 20 fod, men nogle enheder nå højder på 60 fod. Gartnere bruger normalt arborvitae som hække, mens nogle maples er populære for bonsai, en japansk kunst form hvor små træer vokse i containere.

Løvfældende vs Evergreen

Ahorn træer er løvfældende, hvilket betyder, at de mister deres blade, når temperaturen falder i sent efterår og vinter. Når efteråret begynder dog efterlader ahorn træ transformeringen fra grøn til farver som rød, gul, brun og orange. Som følge heraf er maples populære træer til visning blandt efterår blade tours. På den anden side er arborvitae træer stedsegrønne, hvilket betyder, at de fastholder deres blade gennem alle årstider. Arborvitae træer har blødt træ og er aromatisk. Disse træer kræver fuld sol for vækst.

Reproduktion

Som dækfrøede producere ahorn træer blomster i løbet af foråret. De fleste ahorn træer har blomster med mandlige og kvindelige organer; nogle ahorn blomster, men har kun mandlige eller kvindelige dele. Bierne bestøver blomster i slutningen af foråret og sommeren, hvilket resulterer i modning af træets frugt i efteråret. Den frugttræsfrø falder til jorden til at begynde en anden ahorn træet livscyklus. Arborvitae træer er nøgenfrøede---træer med frø i eksterne kegler. Kogler af arborvitae træer åbne i løbet af foråret og sommeren til at frigive deres frø til reproduktion.

Arter

Antallet af ahorn træarter overtal langt verdens arborvitae arter. På datoen for offentliggørelsen findes 148 ahorn træarter i Asien og Nordamerika; af at 148 er kun ni hjemmehørende i USA og Canada. Blandt dem er sukker ahorn, whitebark ahorn, Florida ahorn, sort ahorn og bigtooth ahorn. Fem arter af arborvitae eksisterer i verden: koreanske thuja, østlige arborvitae, Sichuan thuja, japansk thuja og vestlige redcedar. Hver vokser i Asien. Thuja er en anden fælles navn givet til nogle arborvitae træer.

Mad planter

Arborvitae træer og ahorn træer er fødevarer kilder for visse møl larver. Satellit møl, setaceous hebraisk tegn, Svenssons-kobber undervinger, brun-tailed møl, efterårsfarver møl, enebær pugs og rosenrødt ahorn møl er blandt de møl, som spiser arborvitae pyntegrønt og ahorn træ blade under deres larver fase. Invasive asiatiske lang - hornede biller er skadedyr for ahorn træer i USA og Canada. Hjorte spiser blade af arborvitae træer, hvis træerne er i et område, der er stærkt befolket af hjorte.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com