Hvordan man dyrker Sapindus Saponaria

February 16

Vestlige soapberry er en vigtig oprindelig plante hvis giftige frugt var engang brugt som en sæbe til at vaske tøj. Sapindus saponaria er det botaniske navn for den vestlige soapberry træ, der vokser 10 fod høje i hårde, lavvandede jord men op til 50 fødder i blødere jord. Det er en single-stammede træ med grå ru bark. Bladene er 18 inches lang og gjort op af 24 slank foldere. Cremet elfenben blomsterklaser vises i maj og juni, vigepligt til frugter, der ligner gennemsigtig brun druer. Vestlige soapberry formeres ved frø, som har bør for særbehandling at frigøre det fra vækstdvale.

Instruktioner

•Scarify den hårde ydre af frø. Hvis du har frugt, nødt du til at pare væk kødet for at få på frø og krat enhver resterende bits ud, indtil det er rent. Så brug en kniv til at skrabe de overfladebehandling.

•Mix frø med lige dele af sphagnum og læg blandingen i en plastikpose, som lynlåse lukket. Læg posen i køleskabet i 40 til 60 dage at give den nedkøling, hjælper med at bryde vækstdvale. Dette kaldes stratificering.

•Immerse frø i kogende vand, så vandet afkøles, og lade dem der i 24 timer. Dræn frø og skifter vand. Forlade frøene neddypning i vand, indtil det hårde ydre Blødgør. Skift vand dagligt. Når det er blødt, omhyggeligt skrælle huden til at afsløre embryo nedenunder. Et alternativ til iblødsætning i dage i vand er til at suge i 120 timer i eddike.

•Plant embryo straks. Fyld en gryde med pottemuld og plante frø 3/4 tomme dyb. Tryk på jorden over frø og tåge puljen, indtil det er jævnt fugtig. Anbring gryden i et varmt rum, der er mindst 70 til 75 grader Fahrenheit. Spiringen bør finde sted i en uge.

•Hold jorden fugtig, mens udplantningsplanterne etablere et godt rodsystem. Dyrke dem i 4-tommer gryder, indtil de er 5 inches høj og derefter enten flytte dem til større Potter eller plante dem udendørs, hvis temperaturer er over 70 grader Fahrenheit.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com