Vandplanter, der producerer ilt

February 17

Vandplanter, der producerer ilt

Alle grønne planter har evnen til at bruge sollys, vand og kuldioxid fra atmosfæren til at skabe økologiske fødevarer molekyler gennem fotosyntese. De vigtigste biprodukt er ilt. Selvom alle planter producerer ilt, nogle er mærkbart mere produktive end andre og er højt værdsatte af dammen entusiaster for deres iltning evner.

Alger

Selv om alger er uønskede i de fleste damme, de er yderst produktiv forordning og producerer størstedelen af opløst ilt i akvatiske miljøer. Et stort udvalg af arter varierer i størrelse, reproduktive cyklus og effektivitet. De er næsten altid de første organismer, der begynder at vokse i nybyggede damme. Alger er ansvarlig for 30 til 50 procent af den netto atmosfæriske ilt produktion. De også udgør bunden af fødekæden og er en vigtig fødekilde for mange dyr, herunder fisk, haletudser og hvirvelløse vanddyr.

Vandaks

Amerikanske vandaks (Potamogeton nodosus) er en flerårig plante. Det har både flydende ovale blade, der er 4 til 7 inches lang samt trådformede neddykket blade. Vandaks vokser og formerer sig hurtigt og kan hurtigt overtage damme og søer. Ud over deres effektivitet som en oxygenator er vandaks en vigtig naturtype og mad kilde for mange vanddyr. Du kan dyrke vandaks nemt fra frø eller ved hjælp af transplantation hele planter tidligt i foråret.

Gult Vand Ranunkel

Gult Vand Ranunkel (Ranunculus flabellaris) er en æstetisk tiltalende akvatiske plante, der producerer store mængder ilt. Den gule buttercup får sit navn fra de emergente lyse gule blomster, der kan stikke op til to fod over vandoverfladen. Blomsterne er normalt 1 tommer i diameter og er nemme at identificere langs mudrede kyster af sumpe og moser. Mens Vand Ranunkel ikke kan se det imponerende fra overfladen, har undervands anlægget mange fjer-lignende blade. Det gør det yderst effektive til fotosyntese samt et værdifuldt levested for mange vandorganismer. Gult Vandranunkel gøre fremragende Tilføjelser til damme og er let transplanteret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com