Chive planter

February 17

Chive planter

Purløg ligner løg og hvidløg i udseende, men har en meget mildere smag. Derudover er blade af purløg delen indtages, i stedet for pærer. Ligesom mange urter, kan purløg dyrkes enten udenfor i haven, eller indendørs i potter. De producerer også attraktive blomster, at tilføjer visuelle interesse for vegetabilske og blomsterhaver.

Udendørs vokser

Purløg kan plantes i haven som frø eller som klumper opdelt fra modne planter. De skal plantes i foråret, i April eller maj i de fleste områder, efter at jorden har varmet men før varmt vejr ankommer. Vælg et område, der modtager masser af sol, selvom purløg vil vokse i delvis skygge, hvis det er nødvendigt. Plant i veldrænet jord, der er blevet ændret med naturlig organisk materiale, såsom blade og kompost. Purløg har en sammenklumpe vane og kan dyrkes i stramme kvartaler, men bør være omkring 4 til 6 inches fra hinanden. Frøene kan sås i et lille område og planterne tyndet senere til 4 til 6 inches fra hinanden. Vand jævnligt, at lade jorden tør let mellem hver vanding.

Indendørs dyrkning

Så længe de modtage tilstrækkelig sollys, vil purløg vokse godt indendørs i potter. Nøglen til vellykket indendørs dyrkning er at vælge en gryde, der giver mulighed for ordentlig dræning. Derudover bør jorden være løs og veldrænet. De fleste stueplante pottemuld jordbund vil fungere godt. Placer purløg på et solrigt sted, men ud af direkte sollys og varme. Holde jorden fugtig, så den kan tørre kun lidt mellem vandingerne. Purløg dyrkes indendørs kan dø tilbage i vintermånederne, men vil vende tilbage til fuld sundhed i foråret.

Høst

Purløg kan høstes i løbet af sommeren og falde efter behov. Brug skarpe saks til at skære væk den lange, hule blade, nedskæringer i bunden af anlægget i nærheden af jorden. Små eller nyplantede purløg kan høstes op til fire gange om året. Store chive planter bør høstes månedlige at holde planten livskraftig og sund.

Problemer

Purløg er forholdsvis problemfri og vokse let, men de er modtagelige for nogle skadedyr og sygdomme. De mest almindelige skadedyr til at angribe purløg er thrips og root maddiker. Thrips bor og lever af blade, i sidste ende dræbe dem. De kan kontrolleres med insekticider. Root maddiker lever i jorden og spiser både rødderne og pærer, i sidste ende dræbe purløg. De kan kontrolleres ved hjælp af diazinon granulat i jorden. Pink rod og dunede meldug er de sygdomme, der er mest tilbøjelige til at påvirke purløg. Svampen forårsager begge sygdomme og kan kontrolleres gennem vekseldrift og anvendelse af fungicider.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com