Hvorfor har blomster sådan lyse farver?

February 18

Hvorfor har blomster sådan lyse farver?

Der er ikke noget så dejligt som en levende pink pæon eller en livlig orange hibiscus. Vi bruger lyse blomster at muntre hinanden op, siger, "Jeg elsker dig" og dekorere vores hjem. Men blomsterne udvikle ikke farverige kronblade for menneskets nydelse; de gjorde det for at tilskynde til reproduktion.

Opmærksomhed Getters

For at gengive, skal planter være bestøvet. Mange planter har lyse, prangende blomster for at tiltrække befrugtere som bier, sommerfugle og andre insekter. Nikki Phipps skriver i "Hvorfor planter har lyse farvede blomster" på havearbejde vide hvordan, at blomsterne er ligesom reklame tegn for bestøvere. Lyse nuancer gør blomsterne mere synlige for bestøvere som flyver af, lokke dem til at stoppe på kronblade.

Hvad er bestøvning?

Bestøvningen er handlingen at overføre pollenkorn fra den mandlige anther af en blomst til den kvindelige stigmatisering af en anden blomst, så anlægget til at producere befrugtede frø, der vil vokse til afkom. Dyr eller insekter, der flytter pollen er kaldet bestøvere og inkluderer bier, sommerfugle, kolibrier og flagermus. Når de lander på en blomst til at forbruge nektar, afhente de pollenkorn på deres organer. Når bestøver besøger derefter en anden blomst til en tår af nektar, pollen falder ned på den anden blomst stigmatisering og kan resultere i vellykket reproduktion.

Farve betydning

Phipps skriver at blomst farve afhænger bestøver forsøger at lokke. Bier er tiltrukket lyse blå og violette nuancer, mens sommerfugle foretrækker gule, appelsiner, pinks og røde farver. Kolibrier er tiltrukket af rød, pink, Rosa eller lilla. Nat-blomstrende blomster Udnyt natdyr, som flagermus og møl. Da disse dyr ikke kan se farver, tiltrækker duft bestøvere i stedet. Leonard Perry, lektor i plante og jord videnskab på University of Vermont, siger nogle blomster ændre farve til at angive til bestøvere, at blomsten har alderen bestøvning, så de bør gå videre.

Hvorfor bestøvning er vigtigt

Ifølge USA Forest Service er bestøvning afgørende for den menneskelige race og alle jordens terrestriske økosystemer. Næsten 80 procent af planteafgrøder (planter, der vokser mad) rundt om i verden kræver bestøvning af dyr. Besøg fra bier og andre bestøvere kan resultere i større, mere flavorful frugter og højere beskære udbytter. Så den levende nuancer af blomster er ikke bare smuk; de tjener også et formål.

Hvordan får blomster deres farve?

Den farve, vi ser i blomster er faktisk et resultat af reflekteret lys fra forskellige plante pigmenter, kaldes anthocyaniner, skriver Perry. Fælles pigmenter omfatter flavonoler, der skaber røde og blues; klorofylfarvestoffer, der producerer grønne; og karotenoider, som skaber gule og appelsiner. Forskere kan faktisk ændre farven på en plante blomster ved at indføre nye anthocyanin gener i DNA til at oprette blandet farver. For eksempel, gør en blå-violet gen tilføjet til pink nelliker dem blå. Disse bio-manipuleret blomster har givet blomsterhandlere og gartnere et væld af muligheder når det kommer til at vokse og at vælge blomster.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com