Brune blade på en Petunia

February 18

Brune blade på en Petunia

Petunias er blomstrende etårige planter, der vokser godt i de fleste områder af USA. De er forholdsvis nemme at dyrke og producere fed farvet blomster, hvilket gør dem et ideelt valg for accenting en gangbro eller som potteplanter langs verandaen. Leaf browning i petunias, som med andre planter, er normalt et symptom på en underliggende sygdom. For at undgå uoprettelige skader, bør avlere reparere problemet og fjerne beskadigede dele så hurtigt som muligt.

Vand

Petunia løv vil lide når alt for meget eller for lidt vand er til stede. Store mængder af vand, eller vand, der er efterladt stående i bunden af anlægget, er tilbøjelige til at forårsage problemer med rødderne. Overskydende vand forbyder ordentlig luft flow til rødder, der gør dem ineffektive på transport af vand og næringsstoffer til overjordisk løv. Når denne transport er reduceret, vil løv drej til gul, derefter brun, hvis problemet ikke er løst. Petunias der ikke vandes nok vil udvikle døende blomster og forværrede brune blade. Hvis vanding er øget--skal så meget som 2 til 3 inches per uge i varmt vejr--det bringe anlægget tilbage til livet.

Lys

Petunias kræver flere timer af sollys om dagen, det nøjagtige beløb af som vil variere afhængigt af den specifikke placering. Hvis dette behov ikke er opfyldt, kan en række negative bivirkninger resultere. Disse problemer kan omfatte nedsat blomst produktion, hæmmet vækst og nedsat passiv spredning. Planter, der dyrkes i for meget skygge vil også udvikle gule eller brune blade.

Næringsmangel

En mangel på kvælstof eller jern er en forholdsvis almindelig årsag til brune blade. Denne mangel er ofte resultatet af roden eller jord problemer, og kan være dødelig, hvis venstre ubehandlet. Disse elementer er væsentlige til klorofyl produktion, den ingrediens i bladene, der giver dem deres grønne farve. De er identificerbar ved hvordan misfarvning opstår; jernmangel starter på kanterne og fortsætter indad, mens kvælstof bruning opstår mere ensartet. Behandlingen for begge er en grundig blanding-in på godt opløste kompost til korrekt næringsstof problemer og en jern Chelat for jernmangel. Nitrogen-rige gødning er en anden mulighed, selvom det kan forårsage blad scorch hvis anvendt forkert.

Sæson og temperatur

Petunias er årlige avlere så vil kun producere en enkelt sæson. De er bedst når de plantes i midten af foråret og har en varm, frostfrit miljø til dyrkning. Planterne vil lide betydeligt hvis udsat for frysning betingelser, og vil oftest dør. Petunia løv vil visne og tænder gul som temperaturen falder; brune blade signal om anlægget er nær slutningen af dens levetid.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com