Pleje & beskæring af en potteplanter Frangipani

February 20

Pleje & beskæring af en potteplanter Frangipani

Frangipani eller plumeria planten trives i varmt vejr og fugtige forhold. Da mange gartnere ikke kan levere konsekvent høje temperaturer og fugt udendørs, vokser de disse træer indendørs. Når potteplanter og dyrkes indendørs, frangipani har brug beskæring til at opretholde sin størrelse og form og der er en række skridt du skal tage for at sikre et sundt voksende plante.

Beskæring

Slutningen af vinteren eller det tidlige forår er det bedste tidspunkt at beskære planten frangipani, da træet er stadig sovende og lider mindre skade under beskæring. Trim væk eventuelle beskadigede eller døde stykker af anlægget for at gøre plads til nye og sund vækst. Hvis grenene er syge eller skadede, Kontroller, at du skære langt nok tilbage, at du fjerner alle infektion; Du bør kunne se sund hvid træ i skæring.

Hvis du ikke ønsker planten til at vokse alle større; forsigtigt fjerne planten fra sin pulje og trim 2 til 3 inches off rødder under rodklumpen. Tilføj frisk pottemuld, med en ekstra 2 til 3 inches mere end du havde sidste gang for at fylde de huller efterladt af de manglende rødder. Dette tillader træet at spire sundt men uden at ny højde.

Beskæring Tips

Hvis du er nødt til at beskære en frangipani, der lider af skade eller sygdom, sterilisere din beskæring værktøjer mellem hvert snit med en 10 procent blanding af blegemiddel og vand. Dette vil sikre, at du ikke sprede sygdom eller infektion til andre områder af træ eller andre planter, som du bruger i sakse. Gøre alle udskæringer lige og ren og undgå ridser eller skår barken af træet så meget som muligt. Hvis skære forsigtigt, skæring sårene vil simpelthen heles da træet begynder at vokse igen.

Fodre & jord

Frangipani behøver en masse ernæring i vækstsæsonen, så at give den rigtige type af jord kombineret med den rigtige type af næringsstoffer er nøglen til en sund bloom. Når du tilføjer nye jord til din pot, bruge en blanding af lige dele bark mulch, godt afdrypning pottemuld, brændt ler, får gylle og sand. Kombiner dette med 1/6 del af benmel eller superfosfat. Denne blanding afløb overskydende vand hurtigt, mens holde rodklumpen fugtig og giver næringsstoffer frangipani skal spire sund ny vækst.

Vand & temperatur

Frangipani er varm-sæson planter, der ikke kan tåle temperaturer under 40 F. Hvis du holder de potteplanter udendørs nogle tid til ordentlig sollys eksponering, Sørg for temperaturen er høj nok. Frangipani ikke kræver en masse vand, især hvis du placerer dem uden for, og de modtager regnvand. Kontrollere jorden hver par dage og vand, når de øverste 1-2 inches af jord føler tør at røre ved. Vand indtil overskydende løber tør for drænhuller i din plantning pot.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com