Hvilke årsager tomater hen til knæk lukke op, før de er helt modne mens stigende på vinstokken?

February 21

Hvilke årsager tomater hen til knæk lukke op, før de er helt modne mens stigende på vinstokken?

Tomater knæk Når huden omkring stilken arret begynder at revne. Nogle tomatsorter knæk meget lidt, mens andre har en tendens til at knække kontinuerligt. Om en tomat bliver delt eller ikke vil afhænge af hvor fleksibel celler i overhuden er og frugt udviklingstrin.

Typer af revner

Krakning af tomat huden kan forekomme i to forskellige figurer. Revner i huden, der opstår fra stilken arret til blossom slutningen kaldes radial revner. Koncentriske revner er anden formen for revner. Dette består af opdelingen af tomat huden i et cirkulært mønster omkring stilken arret.

Tidspunktet for revner

Tomater knæk som frugten modnes. Sorter, der er meget modtagelige begynder at knække under den modne grøn scene. Mere tolerante sorter er mere tilbøjelige til at knække senere i frugt modning processen. Cirkulær sprængning normalt opstår på frugter, der har været på vinstokken for længe.

Sprængning årsager

Mange faktorer er involveret i krakning af tomat hud. En plante, der går gennem hurtig vækst, høje temperaturer og høj fugtighed kan producere revnede frugter. Da væksten bremser og fremskynder falder tomat skind evne til at strække især på frugt, der er hærdet. Planter, der får for meget kvælstof og ikke nok kalium kan også producere revnede frugter. Temperatur på frugten og det udendørs miljø kan forårsage revner. Frugt, der er udsat for direkte sollys bliver for varmt og forårsager huden til at udvide. Natten temperaturer forårsager en sammentrækning af huden. Denne kontinuerlige, udvide og kontraktindgåelse forårsager tomat huden til at knække. Uregelmæssigt vanding tomatplanter er en anden årsag til sprængning.

Sprængning kontrol

Tomat revner kan undgås til en vis grad. Befrugte tomatplanter korrekt. Tomater kræver et højt kvælstof gødning under løv udvikling, men så snart blomstrer begynder at dukke ændring til gødning lavere i kvælstof og højere i kalium. Den næste ting, der kan ske er at beskære korrekt. At fjerne for meget blade kan forårsage solskoldning og opdeling af huden på grund af udsættelse for sol. Også behandle enhver Blandtegning sygdomme, når de vises. Blandtegning sygdom kan medføre tab af blade og forværrer problemet med solen. Den endelige forebyggende foranstaltning er at vandet korrekt. Det betyder, at vand med faste intervaller og tilpasse den vanding krav afhængigt af de miljømæssige forhold.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com