Hvad er bestøver for et æbletræ?

June 12

Hvad er bestøver for et æbletræ?

En bestøver og en pollinizer er to forskellige, men lige så vigtige nøgler til succes apple produktion. Bestøvere omfatter insekter, dyr og endda handlinger--vinden, for eksempel--der overfører pollen fra én blomst til den anden. En pollinizer er en plante, der foreskriver en anden plante pollen. Æbler træer er for de flestes vedkommende ude af stand til effektivt at producere frugt uden både en bestøver og en pollinizer.

Apple bestøvere

Honningbier er de primære bestøvere for æbletræer, og foråret konkurrencen er hård for disse travle insekter. Plante din apple kultivarer 20 til 50 fod fra hinanden, afhængigt af træer modne størrelse for den bedste chance for at fange den hive opmærksomhed og sikre effektiv krydsbestøvning mellem træerne. Ikke spray insekticider før eller under din æbletræer bloom tid. Hvis bierne er knappe i dit område og du har et relativt stort antal af æbletræer, overveje at leje en bikube.

Æble Pollinizers

Orchard veteraner anser ikke de fleste æbletræer til self-frugtbar. Æbletræer har brug for en anden apple kultivar til at fungere som en pollinizer til at producere rigelige frugt af høj kvalitet. To træer for den samme kultivar ikke effektivt bestøve hinanden, men husk at pollen ikke stopper ved din ejendom line; din nabo kan have en 'Fuji' eller en 'Braeburn', der vil bestøve dine nye 'Honeycrisp.' Hvis du plante to eller flere sorter, vælge dem med lignende bloom gange for de bedste resultater. Også Husk på at visse prydplanter paradisæbler er meget effektiv pollinizers, især når dine træer har varieret bloom gange. 'Manchuriske' crabapple er en tidlig bloomer, mens "Snedrive" crabapple træer blomstrer i midten til slutningen af foråret.

Sterile varianter

Visse æbletræer producere ikke levedygtige pollen. De vil ikke bestøve andre træer, og for at gøre tingene værre, de producerer ikke frugt uden en nonsterile apple i nærheden. Winesap, 'Jonagold' og 'Gravenstein' er et par af de sterile sorter og skal have en anden apple eller crabapple kultivar at give pollen. Selv om disse sorter producerer lækre frugt, ikke plante disse kultivarer, medmindre du har andre æbletræer i nærheden; træet vil give skygge, falde farve og foråret blomstrer, men du vil mangle desværre i æbler.

Self-frugtbar sorter

I modsætning til sterile kultivarer markedsføre planteskoler visse apple kultivarer som self-frugtbar. Det er rigtigt, at disse sorter vil producere frugt uden en pollinizer, men en pollinizer forbedrer kvaliteten og mængden af frugt dit træ producerer. Disse selv-frugtbar sorter omfatter den populære 'Granny Smith' og 'Golden Delicious' sammen med mindre kendte sorter som «Jonathan» og «Gala.» Plante et pollinizer sammen med disse sorter for den bedste høst.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com