Dele af en Angiosperm plante

February 28

Dele af en Angiosperm plante

Dækfrøede planter er blomstrende planter, der producerer frø omsluttet af en frugt. Omkring 90 procent af planteriget består af dækfrøede, ifølge Wayne's World hjemmeside, selvstændige titlen "An Online lærebog af Natural History" fra Palomar College. Delene af en angiosperm plante er rødder, stængler, blade, blomster og frugt med frø.

Rødder og stilke

Rødder anker plante til jorden og også absorbere vand og næringsstoffer nødvendig for planternes vækst. Stænglerne støtte planten over jorden og bære vand og næringsstoffer fra rødderne til bladene.

Blade

Fotosyntesen foregår i bladene. Det grønne klorofyl i bladene vekselvirker med sollys at producere en kemisk energi, der hjælper med at holde anlægget i live. Fotosyntese også frigiver ilt til atmosfæren. Selv om de fleste blomstrende planter har blade, nogle gør ikke, og de lever ved at fungere som en parasit på stængler og rødder af andre planter.

Blomster

Blomsterne er seksuelle reproduktive organer består af fire hoveddele: kronblade, støvdragere, bægerblade og støvveje. Blomsterne kommer i en lang række figurer, størrelser, farver og arrangementer på planter. Nogle blomster tiltrække insekter til bestøvning; disse blomster er normalt farverige og også producere sukkerholdig, duftende nektar for at hjælpe med at lokke insekter til at besøge dem. Mindre farverige blomster er typisk bestøvet af vinden, ikke at behøve at være prangende at tiltrække insekter.

Frugter og frø

Frugten af en angiosperm plante er et modent æggestokkene, hvor frø udvikler. Nogle planter har simpel frugter, som udvikler sig fra en æggestok i én blomst, mens andre planter har samlet frugter, der udvikler sig fra flere æggestokkene i en blomst eller flere frugter, der dannes, når æggestokkene i flere, stramt grupperet blomster vokse sammen til én frugt.

Fun Fact

Ifølge Waynes ord, 25 procent af de mere end 250.000 arter af dækfrøede planter hører til tre familier: Asteraceae (solsikke), ærteblomstfamilien (bælgplanter) og Orchidaceae (orchid). Den største familie er solsikke familien, med omkring 24.000 arter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com