Hvornår man skal plante mandarin træer

February 29

Hvornår man skal plante mandarin træer

Medlemmer af gruppen mandarin af citrusfrugter, tangeriner (Citrus reticulate) er fremragende til at spise friske og til at lave tærte-sød syltetøj, frugt smoothies, marmelade og saucer. Tangeriner har løs, tykke peelinger, der fjerner nemt. Afsnittene er veldefineret og let at adskille, så godt. Selvom mandarin træer er et varmt vejr plante, de kunne modstå kulde bedre end appelsiner. Tangeriner vokser bedst i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 8-11.

Sorter

Flere sorter af tangerine er til rådighed, alle med duftende blade og blomster. Clementine har dyb orange frugt med saftige, søde kød. Denne sort modner tidligt og frugten er mindre end de fleste andre tangeriner. Træet kan vokse til 15 fod høje, men hvis du ønsker et mindre træ, simpelthen klippe det tilbage hvert år. Dancy er en longtime have favorit. Træet er stort set thornless og producerer søde frugter omkring juletid. Den milde smag af Ponkan, også kaldet kinesisk honning, gør det et godt valg for at spise lige fra træet. PONKAN vokser 8 til 20 fod høj og er mere følsomme over for kulde end andre sorter. Som med andre tangeriner, beskære Ponkan for at styre sin størrelse og form. Fortune er en hybrid tangerine, avlet fra Clementine og Dancy sorter. Fortune sætter frugt meget sent, hvilket kan betyde frostskader i alle, men de varmeste områder af mandarin hårdførhed zoner.

Kultur

Trods deres behov for varme, kan tangeriner vokse uden for deres hårdførhed zone hvis du dyrke dem i en beholder og bringe planterne indendørs om vinteren. Tangerine træer har brug for masser af sol, så enten i haven eller i en container, station den plante, hvor det kan solbade i flere timer hver dag. Container vokset tangeriner har brug for en rigere blanding af jord end haven dyrkes træer. I haven tolerere tangeriner næsten enhver type af jord, så længe det er godt drænet.

Plantning tid

De fleste boligejere køber unge mandarin træer fra havecentre og planteskoler. Mens du kan plante disse tangeriner enhver tid udendørs i zoner 8-11, er det bedste tidspunkt at plante i løbet af vinteren. Vinter plantning giver unge træer tid at etablere sig i haven, før foråret kommer, og de skal tilbringe deres energiproducerende ny vækst. I varmere områder af zoner 10 og 11 er frysning temperaturer sjældent et problem. Dække de unge træer for at beskytte dem i zoner 8 og 9, hvor der kan forekomme lejlighedsvis frost. For at hæve tangeriner i containere, transplantation træ fra beholderens børnehave i den største beholder du kan, så de unge træ har plads til at vokse.

Tips

Hvis du plante mere end én mandarin træ i haven, kan du prøve at plantning forskellige sorter for bedre frugtsætning og kompatibilitet. Sunburst, for eksempel, ikke kan lide at være plantet med sin egen form, så plante det blandt sorter såsom tempel eller Minneola.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com