Hvordan får blomster deres farver?

February 29

Hvordan får blomster deres farver?

Blomsterne producere scener af farve og duft, der glæde vores sanser, men både farve og duft af blomster del ét formål: reproduktion af anlægget. Planter, der har brug for hjælp til at reproducere udvikle farverige blomster for at tiltrække befrugtere, som fugle og bier. Blomst farver er et spørgsmål om genetik, med særlig pigment gener overleveret fra forældreplanter.

Hvorfor blomster har farver

Planter har brug for hjælp til at reproducere har farverige og ofte duftende blomster, der tiltrækker bestøvere. Nogle af disse planter har også sødt smagende frugter. Fugle, bier og andre insekter lander på blomsten og nippe nektar. De børste mod pollen, som er overført til deres fødder eller organer. Pollen er børstet på frø af andre planter, som bestøvere besøg, bestøvning opstår og nye planter form. Planter, der bestøver gennem sprede deres pollen på vinden har kedelig, uinteressant blomster og dårlige smag frugt, fordi de ikke behøver at tiltrække befrugtere.

Udvikle farver

Som hår og øjenfarve farve i mennesker er blomst farve et spørgsmål om genetik. Anthocyaniner er pigmenter i blomster, der producerer røde, pink, blå og lilla farver. Andre pigmenter er carotenoider, fundet i tomater og gulerødder, der producerer gule, røde og orange farver. Klorofyl er grøn pigment findes i blade, blade og stængler. Blomstens gener bærer markører for disse farvepigmenter, der er gået i arv til sine efterkommere.

Ændre farver - naturligvis

Nogle blomster skifter farve over den voksende samling. Forglemmigej, lungworts og Ridderspore, for eksempel producerer pink blomster at tur til blå. Fugle, bier og insekter er ikke tiltrukket af den blå farve, der angiver dem, planten er forbi sin prime og bestøvning. Nogle blomster er følsom over for produktionsbetingelserne og steder, og deres farve kan variere afhængigt af disse. Temperatur påvirker nogle blomster farver, med tempereret nordlige haver producerer mere levende farver. Stressende miljømæssige elementer, såsom tørke, for lidt ernæring og angreb af insekter, kan ændre niveauerne pigment og dermed farver af blomster.

Skiftende farver - avl

Forskere og gartnere har kunstigt ændret farver af blomster. De har taget den karminrøde farve-producerende gen fra majs og splejset det i petunias til at producere en usædvanlig orange farve. Når genet for blå-violet føjes til DNA af nogle blomster, såsom nelliker, vokser de i blå nuancer. Eksterne faktorer, herunder surhedsgrad af planteceller og deres grundformer, indflydelse på hvor vellykket gener kan transplanteres.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com