Anvendelser af planteolie

February 29

Olier give frugter og frø, en særlig duft og smag. Olie kommer fra forskellige dele af et anlæg, herunder blomster, træ, frugt eller løv. Grunden til at en citron lugter lemony, for eksempel, er på grund af sin olie. Olier er flygtige elementer, der spreder i luften meget let, derfor koncentreret lugt.

Mad

Olier fra planter såsom majs, peanut, oliven og sesame er typisk brugt i madlavning. Kokke bruger olier til at gøre marinader, oprette en non-stick overflade for bakeware, saute, dyb steger og grill fødevarer. Saflor og majsolie er bredt tilgængelige i USA, med olivenolie at blive set som et sundere alternativ på grund af dens høje indhold af enkeltumættet fedt. Ved hjælp af forskellige olier for forskellige typer af fødevarer også ændrer smagen. For eksempel, peanut og sesamolie bruges ofte i asiatiske retter, og olivenolie er en grundpille i det italienske køkken.

Frastødende insekter

Vegetabilske olier kan bruges til at afvise eller dræbe insekter. De tilbyder et stærkt alternativ til insekticid, fordi de udgør ingen skade til mennesker og er miljøvenlig. Vegetabilske olier som anis, kan bruges til at frastøde dyreliv, egern og selv hunde og katte. Andre afvise eller dræbe insekter, mider eller tusindben. De er typisk anvendt som sprays, geler, krystaller eller pellets. For eksempel, alle naturlige insekticid kan indeholde mynte og kanel, og myggebalsam stearinlys indeholder normalt citronella.

Brændstof

I stigende grad, anvendes vegetabilske olier, der til at gøre brændstof. Majs olie kan omdannes til bio-diesel, men arter som "Sapindus mukorossi" cv. Soapnut og "Jatropha curcas" cv. Jatropha, konverteres også til biodiesel produktion. Det er vigtigt at bruge ikke-spiselige vegetabilske olier til brændstof, fordi de ikke konkurrerer med fødevareforsyningen. Du kan dyrke Jatropha i lande, hvor de fleste andre afgrøder ikke kan trives. Plantesort og højde påvirker procentdelen af olie i en plante; Dette er stadig ved at blive undersøgt på af tidspunktet for offentliggørelsen.

Andre anvendelser

Vegetabilske olier der bruges rundt i huset i en række forskellige måder. Citron og appelsin olie er anvendt i alt fra møbelpolish til parabol sæbe. Mandel olie bruges til pels bambus skærebrætter og støbejern køkkengrej. Planteolier er ingredienser i mange kosmetik, toiletartikler og hårprodukter. Du finder dem som ingredienser i kommercielle produkter, eller du kan lave din egen hjemmelavet bad og skønhedsprodukter med æteriske olier fra planter. Planteolier er også brugt i aromaterapi.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com