Vinter pleje af kaprifolier sorter

March 1

Vinter pleje af kaprifolier sorter

Honeysuckle planter (Lonicera) vokser som slyngende vinmarker, der let klatrer op hegn, espalier og andre støttestrukturer. Deres blomster, der normalt blomstrer i slutningen af foråret eller sommeren, tiltrækker sommerfugle, bier og kolibrier. De fleste Gedeblad sorter er ekstremt kold hardy og kræver meget lidt vinter pleje. Med minimal vedligeholdelse genoptage vinstokkene sund vækst i foråret når dagene begynder at forlænge og efter temperaturen varmer.

Instruktioner

•Spread en 3 - til 4-tommer lag af blade skimmel muld rundt i bunden af vinstokke i sent falde efter den første frost. Leaf barkflis isolerer den jord, som beskytter rødderne fra fryse-tø cykler gennem hele vinteren.

•Kapacitet honeysuckle når ugentlig. Holde jorden fugtig, men ikke klæg. Stop vanding når jorden begynder at fryse og genoptage i foråret når jorden tør.

•Prune tilbage honeysuckle i slutningen af vinteren før nye vækst begynder, bruger sakse. Skære vinstokke til inden for 6 inches af jorden. Bortskaf de fjernede vinstokke.

•Spread en 1-tommer lag af kompost over jorden i slutningen af vinteren eller det tidlige forår efter nye vækst begynder. Top kompost med en 2-tommer lag af muld, som hjælper med at bevare fugt og forhindrer tidligt på sæsonen ukrudt i at spire i nærheden af planterne.

Tips & advarsler

  • Honeysuckle kommer i løvfældende og stedsegrønne sorter. De stedsegrønne planter kræver vinter vanding når jorden er tør og ikke frosset.
  • Nogle sorter, kaprifolier er invasive. Check med din county udvidelse kontor for dem, der anses for en ukrudtsplante i dit område før plantning en honeysuckle vinstok.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com