Hvordan til at plante artiskok hvidløg

March 2

Hvidløg (Allium sativum) er enten hardneck eller softneck. Softneck hvidløg (Allium sativum sativum) er fælles hvidløg du finder i supermarkedet, og artiskok er én type. Dette hvidløg producerer pærer med 12 til 20 ydre nelliker omkring mindre dem, der udvikler sig i midten af pæren. Blandt denne gruppe finde du en række kultivarer tilbyder mild til skarp smag. "Lilla Cauldron," tilføjer for eksempel mærkbar pikanteri til krydrede retter. Artiskok hvidløg er enkel at plante og en fornøjelse at smage.

Instruktioner

•Løsn jord, ved hjælp af en skovl, i et område, der er udsat for fuld sol hele dagen. Vælg et websted, der dræner senest en time efter vanding eller gennemsnitlige nedbør. Udsendes 3 lbs. 10-10-10 gødning pr. 100 kvadratfod over den vendte jord. Indtil næringsstoffet i jorden til en dybde af 6 inches.

•Dig en 1-tommer-dyb fure så snart jorden tør i foråret. Hvidløg planter stoppe udviklingen i den høje varme om sommeren.

•Plant ydre fed en pære, hvidløg, som er den største. Placere dem tre til fem inches fra hinanden langs fure. Plads flere rækker en til to fødder fra hinanden. Placer nelliker oprejst med deres flade ender fast i jorden for at holde dem fra vælte. Opfyldning fure med muldjord.

•Installer en soaker slange to inches fra rækken af hvidløgsfed. Overrisle sengen på plantning. Holde jorden fugtig gennem spiring og pære udvikling. En tomme af vand er ugentligt normalt tilstrækkeligt. Hold øje på jorden. Vand det når overfladen begynder at tørre. Reducere fugt, så den øverste tomme eller så jord til tørre, når løvet begynder at gul--et tegn pæren handler om modne til høst.

•Applicer 2 lbs. 10-10-10 gødning pr. 100 kvadratfod i et band to inches fra de haveplanter. Denne metode er kendt som side dressing. Feed hvidløg på denne måde to uger efter stilke stikke gennem overfladen, til at støtte udvikling af pære. Holde næringsstoffer fra rørende løv og vand produkt i.

•Dig pærer når løvet gule i forsommeren. Prøv at tage dem ud med hånden for at undgå blå mærker. Løfte dem forsigtigt med en haven gaffel, hvis pærer er solidt funderet. Fjerne jord klamrer sig til pærer med dine hænder. Lave ikke afvaske hvidløg. Hæng løgene i skyggen i en varmt område at helbrede for opbevaring. Alternativt kan du placere dem på tørring stativer i enkelt lag. Pærer er tørre Når huden udvikler tekstur af papiret, hvilket tager ca. tre uger.

Tips & advarsler

  • Hvis supermarked hvidløg ikke spire, pæren sandsynligvis er ikke tilpasset til dit område vækstbetingelser og blev importeret til forbrug kun. I så fald købe hvidløg til udplantning fra en lokal børnehave.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com