Hvorfor er plantevidenskab vigtigt?

March 2

Bekymring over klimaændringerne samt faldende brændstof og fødevareforsyningen illustrerer betydningen af plantevidenskab. Planter er grundlaget for liv, giver mad, naturlige produkter og lægemidler til mennesker og dyr, fastslår universitetet i Dundee College of Life Sciences.

Planter som mad

Planter er en direkte fødekilde for mennesker og dyr, der opdrættes for fødevarer afhængige af plante-baserede fødevarer og korn til deres vækst. Ifølge den europæiske plante videnskab Organisation, vil fortsatte stigninger i befolkningstilvæksten betyde mindre anvendelige jord tilgængelige for fødevareproduktion i fremtiden.

Betydning

Målet med plante forskere, ifølge Nobels fredspris Norman Borlaug, er at gennemføre nye bioteknologiske metoder, der vil fremskynde udviklingen af mad afgrødesorter mere modstandsdygtige over for tørke og jord toksicitet. I 2011, vil ifølge Borlaug, videnskabsfolk fokusere på at udvikle fødevarer med højere ernæringsmæssig kvalitet og modstandsdygtighed over for insekter og sygdom, samt sikre at landbrugerne har adgang til de nyere teknologier. Teknologien er tilgængelig, siger han, at fodre 10 milliarder mennesker på lang sigt.

Overvejelser

Gennem fotosyntese, den proces, hvorved planter producerer deres egen mad, kuldioxid og vand er absorberet og ilt frigives. Planter er også en vigtig kilde til ilt, som er nødvendige for overlevelsen af både mennesker og dyr, stater Universitet Dundee. Ifølge et dokument offentliggjort på webstedet World Bank i 2005, bruge 4 milliarder mennesker plante-baseret medicin, der omfatter aspirin, morfin, Kodein, digitalis og kinin.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com