Pleje af spanske jasmin

March 7

Spanske Jasmin (Jasminum grandiflorum) er kendt for sin søde duft. Bare en jasmin plante kan frigive dens duft i hele en hele haven, efter Clemson University andelsselskab Extension Service. Spanske jasmin er også en alsidig plante som det vokser godt både indendørs og ud. Planten bør imidlertid en betydelig mængde af sollys til at trives.

Karakteristika

Spanske jasmin vokser som en vinstok og producerer duftende hvide blomster med en diameter på 1 til 1-1/2 inches. Spanske jasmin er semi-stedsegrønne, så det kan bevare sine blade året rundt i milde klima men kaste dem sæsonkorrigerede i koldere områder af landet. Regelmæssig beskæring er nødvendigt at kontrollere vinstokke. Beskære planten i sensommeren eller tidligt falde når blomstringen bremser. Fjern eventuelle beskadigede eller syge vinstokke, som de vises. Spanske jasmin har tendens til at klare sig bedre, hvis det er plantet i foråret i et område, hvor den får fuld sol eller halvskygge.

Vand og gødning

Holde jorden fugtig som spanske jasmin vokser i forår og sommer, men ikke tillader jord bliver klæg. Skære ned på vanding i efteråret og vinteren. Udendørs jasmine muligvis ikke vanding i vinteren, medmindre jorden er alt for tørt eller frosne. I sådanne tilfælde, den Royal Horticultural Society anbefaler vanding anlægget med lunkent vand. Anvend gødning én eller to gange om måneden i løbet af foråret og sommermånederne. Afbalanceret gødning, der indeholder 10 procent kalium, 10% fosfor og 10 procent kvælstof er egnet til spanske Jasmin.

Stueplanter

Du kan dyrke spanske jasmin indendørs, men det skal holdes i en beholder, der giver god dræning. Brug en gryde med drænhuller i bunden og dække huller med potshards til at styre dræning. Den Royal Horticultural Society anbefaler anbringelse indendørs jasmin containere i skarpt lys, der er filtreret. Clemson University andelsselskab Extension Service anbefaler imidlertid omkring fire timer af direkte, naturlige sollys hver dag eller 14 til 16 timer af stærk kunstigt lys.

Insekt kontrol

Vanding spanske jasmin korrekt og sikre, at det får nok sollys vil hjælpe med at holde planten gratis insekt skadedyrsangreb. Spider mider kan angribe spanske jasmin, hvis det er usundt eller ikke får nok lys. Spray en angrebne anlægget med en insekticid sæbe til at slippe af med spider mider.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com