Pole Versus Bush plettet smør bønner

July 5

En almindelig i de fleste hjem haver, plettet smør bønner, også kaldet limabønner, kommer i to varianter: pole og bush. Nærende og ivrig efter at vokse og producere i varmt vejr, plettet bush bønner producere basisfødevarer i de fleste pantries. De fleste mennesker kan ikke fortælle forskellen i smag mellem de to sorter, men lighederne ende der. Både stang og bush bønner af enhver sort kræver lidt forberedelse og planlægning, men begge er vinderne i hjemmet haven.

Plads og planlægning

Pole og bush plettet smør bønner har forskellige pladsbehov inden for en have. Pole bønner vokser op i løbere og fylder meget mindre jorden. Bush bønner kræver meget mere plads i form af firkantede optagelser af jord. Hvilken type af spættede smør bean du vælger vil afhænge af størrelsen og formen af din have og de andre planter, der findes inden for.

Plantning og støtte

Pole og bush plettet smør bønner kræver forskellige metoder til plantning og support. Du er velkommen til at publikum pole bønner, som de vokser lodret. Husk at de kræver trellising eller noget anden form for støtte. Pole plettet smør bønner kan vokse over ti fod høje. Bush plettet smør bønner har tendens til at blive kortere, to eller tre fod høje højst. Crowd ikke sorten bush, som de kommer til at konkurrere med hinanden for sollys og plads til at vokse.

Brug i haven

Pole plettet smør bønner vokse op og ud. Forme espalier og support system til at udnytte skyggen af bredere blade fra pole løbere. Dette kan gavne alle planter, der er ligeglade med fuld sol. Både stang og bush plettet smør bønner tage kvælstof fra luften og deponere den i jorden. Bush bønner kommer til at høste hurtigere end deres pole fætre. Mange gartnere vælge at dyrke bush bønner tilbage i jorden ved høst til at hjælpe med at genopbygge den jord næringsstoffer.

Høst og udbytter

Bush plettet smør bønner er klar til høst mellem 60 og 80 dage efter såning. De producerer kun én sund afgrøde. Pole plettet smør bønner tage lidt længere tid at komme til at høste, ca 85-90 dage efter såning, men du kan høste dem hver to eller tre dage, og de vil fortsætte med at producere kvalitet bønner indtil den første frost.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com