Er polyurethan klar finish til udvendig brug?

March 10

Boligejere vil ofte vise skønheden af kvalitet træ på udvendige døre og trim med en klar finish. Dette kan forårsage problemer, hvis du anvender den forkerte type af polyurethan. Finish vil ikke holde op til solen og vejret, kræver endnu en omlakering job. Polyurethan kan bruges med held udendørs, hvis det har de rette ingredienser. Kigge efter en finish, der er tilsætningsstoffer for ultraviolet protection. Etiketten bør sige til udvendig brug så den tørrede finish vil flex med den ekspanderende og ordregivende træ.

Polyurethan

Fordi polyurethan er en klar finish, kan det bringe skønhed af træ. Et populært valg for kabinetter og trim, det beskytter også træ. Udvendige polyurethan indeholder polyurethan harpiks, en flatting agent, der reducerer glans, UV absorber og solvens. De fleste polyurethaner normeret til udendørs brug vil være oliebaseret. Forsøg ikke at bruge en indvendig polyurethan udenfor fordi finish vil skrælle meget hurtigt.

Ultraviolet modstand

Klare finish behøver holdbarhed af paint. Den klare finish, der giver mulighed for træets årer til at vise gennem også lader skadelige sollys. Ultraviolet blokering kan få tricky. De fleste formuleringer bruger fint jorden metalforbindelser, der er gennemsigtig for synligt lys, men afspejler ultraviolet lys. Titandioxid bliver ofte brugt til dette formål. Ultraviolet absorberende forbindelser absorbere stråler og frigive det som varme. Hverken tilsætningsstof er 100 procent effektivt. For at blokere ultraviolet lys mere effektivt, du har brug for mere blokering forbindelser. Men tilføjer mere ville gøre den uigennemsigtig som maling.

Fleksibilitet

Træ udvider og kontrakter med fugtighed, vind og temperatur. Udvendige polyurethaner skal have den rette kombination af olier og harpikser, så finish vil flex med træ. Selv med særlige tilsætningsstoffer anbefaler Minwax overmaling en gang om året. Hvis recoated mens gamle finish er stadig i god stand, behøver du kun at fjerne fedt og snavs, sand og tørre ned med mineralske spiritus til at forberede overfladen.

Overvejelser

Mens udvendige polyurethan er tilgængelig i både olie og latex versioner, finder kystnære entreprenør, at de vand-baserede versioner bare ikke holde samt olie versioner. Mængden af UV protectant indeholdt i polyurethan påvirker holdbarhed. Producenter vagt oplysningerne, så du ikke ved om det er en generøs mængde eller blot en dråbe eller to. For de bedste resultater, stick med en god brand og være opmærksomme på den dækning og antallet af frakker oplysninger på etiketten. Den anbefalede dækning tager i betragtning den rigtige mængde af ultraviolet protectant for træ. Rør af polyuretan, før og under anvendelsen at jævnt distribuere ultraviolet-blokerende ingredienser.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com