Bedste hjem køkkenhave

March 11

Bedste hjem køkkenhave

For nye gartnere, en køkkenhave kan virke en smule skræmmende, men hvis du kender grundlæggende du vil være i stand til at dyrke de fleste grøntsager med succes. Starte ud simpel, plantning basics som tomater, peber, aubergine, squash, bønner og salat. Når du får erfaring, eksperimentere med andre sorter.

Den ideelle haven placering

Din have behov mindst seks timers sol om dagen for god produktion. En håndterbar størrelse er omkring 10 af 10, som kan vokse mad nok til en familie på fire. Men større er altid bedre, hvis du har plads, da du bliver nødt til at rotere afgrøder.

Hvis du bor i et varmt solrigt klima, er eftermiddag sommer skygge for tomater kritisk. Hvis det er muligt, installere haven hvor eftermiddag skygge er allerede tilgængelige. Et alternativ er at gøre din egen skygge ved hjælp af en 30 procent shade klud.

Forbedring af jord

Havejord skal ændres regelmæssigt for at opretholde frugtbarhed. Du skal tilføje kompost, husdyrgødning, halm og andre plantematerialer regelmæssigt til din havejord.

For at gøre kompost, skal du vælge et sted væk fra dit hus til kompost grøntsager, frugt og plante afpuds. Du kan enten bruge en kompostbunke, (som skal vendes jævnligt) eller en indkøbt kompost bin. Aldrig kompost kød eller mejeri scraps, oleander eller eucalyptus plantedele, pet affald, madolie, syge planter eller Bermuda græs.

Beskæftiger sig med fugle, insekter og sygdomme

Din have--især tomatplanter--vil være en magnet på fuglene. Den mest effektive måde at afskrække fugle er at dække tomatplanter med fugl netting. Sikre netting til terræn med U-pins for at forhindre fugle fra at komme under net.

Den bedste hjem køkkenhave bør være økologisk, så holde med giftfri insekticider f.eks. Bacillus thuringiensis styre caterpillar skadedyr. Flydende række dækker arbejde godt at kontrol biller og squash bugs, men skal fjernes når temperaturer klatre over 80 F.

Bladlus kan styres ved blot at ramme dem med en vandstråle, som er langt mere effektiv end kemiske insekticider.

Tomater, auberginer og peber er tilbøjelige til at Fusarium og Verticillium visnen, som er jord båret svampesygdomme, der er vanskelige at fjerne. Kigge efter sygdomsresistente tomatsorter (de vil have en 'F' eller 'V' eller begge efter navnet).

Desværre, der er ingen sygdomsresistente sorter af peber og auberginer tilgængelige. For at forhindre visnesyge sygdomme i disse afgrøder, skal du rotere afgrøder ved at ikke plante de samme grøntsager i det samme sted hvert år.

Resumé

Nøglerne til den bedste hjem køkkenhave forbedring af jorden ved hjælp af kompost, og at holde insekter på afstand, før de komme ud af hånden. Det kan også betale sig at vælge sorter af grøntsager, der vokser bedst i din klima. Tjek din lokale kooperativ udvidelse tjeneste for en liste over anbefalede grøntsagssorter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com