Hvad sollys bør Petunias har?

March 11

Hvad sollys bør Petunias har?

Petunias er en lav vedligeholdelse, pålideligt blomstrende medlem af natskyggefamilien. Disse prangende enårige kommer i en bred vifte af farver og vokse hurtigt. Petunias kan vokse fra frø til blomstring i blot syv eller otte uger. Disse blomster er blandt de mest populære årlige haveplanter og er relativt enkle at plante sig og vokse. De skal bare have de rette betingelser.

Solen præference

Petunias gør bedst i direkte sol hele dagen, som tilskynder store og rigelige blomstrer. Disse planter kan dog også overleve i delvis skygge. Undgå stærkt skraverede senge, som modvirker blomstring og kan producere sparsomme blomstrer eller ingen blomster på alle. Petunias vokset i skyggen kan også være langbenet og har få blade. For de bedste resultater, Sørg for din petunias få mindst fem til seks timers solskin hver dag.

Jordtype

Petunias skal også veldrænet jord med masser af organisk materiale, såsom sphagnum, komposteres blade eller husdyrgødning. Disse blomster er bedst i let sur til neutral jord med en pH-værdi på 6,0 til 7,0. Bygge højbede i områder med dårligt dræning lerjord, som kan fastholde vand og nedsat vækst eller rod skade. Single-blomstret petunias gør bedst hvis jorden er basisk, mens dobbelt-blomstret petunias foretrækker mere neutrale. Soen petunia frø direkte på overfladen af jorden. De kræver sollys for at spire og vil ikke vokse godt når dækket.

Beliggenhed

Petunias kommer i en vifte af former og størrelser og er velegnet til udplantning i mange steder. Grandiflora petunias, der producerer 3 - 4 tommers blomster, gøre godt i blomsterhaverne, med nogle sorter egner sig til altankasser og ampler. Dobbelt grandifloras gør bedst i containere. Multifloras vokse mindre, mere talrige blomster og gøre det bedre i vådt vejr, hvilket gør dem et godt valg for masse flower bed beplantninger. Millifloras er miniature typer bedst egnet til container haver og grænser, mens bunddække petunia planter er bedst for beholdere, som en årlig bunddække eller hængende kurve, hvor de har tendens til at flyde over siderne. Beholdere og kurve kan flyttes i løbet af dagen til placeringer med de bedste sollys for mere rigelige blomster.

Plante valg

Når du køber petunia transplantationer, skal du vælge korte, kompakte planter over langbenet, høje dem, som har fået dårlig belysning. Tynde planter tager længere tid at tilpasse sig til udendørs dyrkning. Vælge unge planter i flor den hurtigste tilpasningsforanstaltninger til haven betingelser endnu ikke.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com