Sorter af blåbær planter til det sydlige USA

March 12

Blåbær er en af de mest populære typer af bær i USA og har mere end 450 sorter i hele verden, ifølge webstedet Colorado State University forlængelse. Lowbush sorter vokser vildt i de nordlige regioner i USA, mens flere highbush sorter er hjemmehørende i syd. Rabbiteye er de mest almindeligt dyrket type. Alle blåbær kræver en sure jordbund med en pH-værdi mellem 4.8 og 5.4, ifølge University of Arkansas Division af landbrug.

Rabbiteye

Rabbiteye (Vaccinium ashei) blåbær er hjemmehørende i det sydøstlige USA, ifølge webstedet Alabama Cooperative forlængelse, og vokser vildt i hele Alabama, Syd Georgien og nordlige Florida. Rabbiteye tåler tørke og sommer varmen og er mest skadedyr og sygdomme-resistent sort, efter Clemson University. Det kræver en bestøver, så to plantesorter, for en pålidelig udbytte. Rabbiteye blåbær modne på forskellige tidspunkter, så gartnere skal plante flere sorter for en tidlig, midseason og eftersæson høsten. Anbefalede tidlige sorter omfatter klimaks, Brightwell og Beckyblue, ifølge Alabama Cooperative Extension System. Midseason sorter omfatter Tifblue og Powderblue. Prøv Baldwin, Centurion og valg til eftersæson høsten.

Nordlige Highbush

Den nordlige highbush blåbær (V. corymbosum) er den mest almindeligt dyrkede blåbær i USA og producerer superior frugt. Det kræver kolde vintertemperaturer, selv om, og vokser i de nordlige områder i Arkansas til forhøjede områder så langt sydpå som Alabama. Ligesom alle blåbær trives nordlige highbush sorter i Sure, veldrænet jord og fuld sol. Fordi denne sort er sjældent dyrket i syd, søge rådgivning fra en lokal county udvidelse kontor for sorter, der vokser godt i dit område. )

Sydlige Highbush

Sydlige highbush er en hybrid af rabbiteye og nordlige highbush sorter. Det er velegnet til områder som langt nord som Arkansas og langt mod syd som interstate freeway 20, ifølge University of Arkansas Division af landbrug. Af de tre sorter dyrkes i syd, sydlige highbush er den mest tørke og varme-tolerant, efter Clemson University. Ozarkblue er et patenteret udvalg udgivet i 1996. Det producerer frodig, søde bær med udbyttet så højt som 15 pounds. pr. plante. Den modner en uge tidligere end rabbiteye sorterne, men blomstrer senere. Topmødet sydlige highbush er et ikke-patenteret teknisk udvalg udgivet i 1998. Det producerer 8 til 10 pounds. frugt pr. plante. I test produceres begge sorter afgrøder konsekvent selv når rabbiteye afgrøder var tabt for frost. Sydlige highbush er selvbestøvende, men producerer større frugter, hvis en bestøver planten er vokset.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com