Sorter af tørke-Tolerant ris

March 12

Sorter af tørke-Tolerant ris

Ændrede vejrmønstre, herunder tørke og oversvømmelser, har haft en negativ virkning på ris afgrøder. Forskere på universiteter rundt om i verden har været at udvikle sorter af tørke tolerant ris. Første generations kultivarer med succes produceret en ris afgrøde, men på et lavt udbytte. Men, anden generation sorter voksede 50 procent mere end deres genetiske forældre, ifølge BioScholar hjemmesiden.

Genetik

Gen at muliggør ris planter for at være tørke-tolerante er Sub1A. Genet sætter anlægget i en sovende tilstand når under stress, og derefter fortsætter med voksende afgrøden, når nedbøren forekommer. Forskere indført hundredvis af traditionelle ris stammer til at ændre planter til tørke tolerance genet. Forskere indførte Sub1A i sorter af ris, som allerede producerer høje udbytter, og har god modstandsdygtighed over for sygdom, men lav tolerance over for tørke.

Shahabagi

Shahabagi ris overlever op til 27 dage af tørke, mens traditionelle sorter dør efter 10-12 dage. Landmænd har dyrket ris med succes i Bangladesh og Indien. Denne sort er billigere for landmændene til at vokse, da det ikke behøver så meget gødning som ikke-tørke-resistente ris, ifølge Alert Net hjemmeside.

Sukha-2

Syv landsbyer i Nepal testet Sukha-2 i 2010. Landmændene foretrak denne vifte af flere grunde. Den vokser i både tørke og oversvømmelse betingelser, så landmændene i højlandet og lavlandet områder fordel. Sukha-2 producerer en tidlig afgrøde, som gør det muligt for landmændene at træk-plante med andre afgrøder, herunder sennep og grønsager, inden udgangen af deres vækstsæson.

APO

APO testet med succes i Filippinerne, voksende højere og med større korn end andre rissorter. Denne sort var mere modstandsdygtige over for skadedyr og sygdomme end andre stammer af ris plantet i samme region. Manila Bulletin hjemmeside rapporterede, at en af landmændene forsøg APO rapporteret et større udbytte trods tørke.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com