Hvordan man dyrke stjernekigger liljer

March 14

Hvis liljer har allerede et sted i din have, kan du overveje at medtage nogle prangende stjernekigger liljer i blandingen. Fordi liljer kræver forskellige voksende gange, vil du have lyse farve hele sommeren lang. Hvis du ikke har liljer i haven, er stjernekiggere en perfekt måde at starte og vil lyse op din have i midten af sommeren. De er hårdføre og nemme at dyrke, med lange, solide stilke, der ikke kræver opbinding. Passende navngivet stjernekigger liljer vil ligne gigantiske røde og hvide stjerner i din have.

Instruktioner

•Forbered en plet i haven omkring en uge før plantning. Stargazer liljer bedst i fuld sol, men hvis du bor i et varmt klima, plante dem hvor de vil være i skyggen under den varmeste del af dagen.

•Anvend en skovl til at løsne jorden til en dybde af mindst 15 inches, og rake 3 eller 4 inches af godt rådnet gødning eller kompost i toppen af jorden. Fjerne alle ukrudt, og store clods eller klipper.

•Anvend en murske at grave et hul omkring tre gange højden af pæren. Sætte en håndfuld af benmel i bunden af hullet og arbejde det ind med en murske.

•Plant pære i hullet med den spidse ende op, men hvis du ikke se forskel mellem toppen og bunden af pæren, plante den i hul sidelæns. Vær forsigtig med pære, fordi det ydre lag kan nemt brydes. Dække pære med jorden og tamp det let.

•Kapacitet løgene grundigt en gang om ugen, især under den første voksende sæson. Liljer gøre det bedre med en grundig vanding i stedet for hyppige lys vandingerne.

Tips & advarsler

  • Stargazer liljer kan også dyrkes i potter. Vælg en stor gryde, der giver masser af plads til rødderne til at vokse, og være sikker på bunden af puljen har god dræning. Fyld potten med god kvalitet kommerciel pottemuld og plante pære spidse ender. Sætte potten i et solrigt sted, og holde det jævnt fugtig.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com