Hvordan man starter blåbær planter fra en anden dyrkede plante

March 14

Hvordan man starter blåbær planter fra en anden dyrkede plante

En blåbær Busk er en velkommen tilføjelse til en have, giver lækre bær beriget med vitaminer og antioxidanter. Selvom du kan købe en blåbær plante fra en børnehave, formerings det via en skæring, taget fra en sund og energisk bush gemmer overskydende omkostninger og producerer en identisk med overordnet anlæg. Afhængigt af personlige præferencer, kan du tage hårdttræ stiklinger fra bushen i efteråret når det bliver hvilende eller nåletræ stiklinger i foråret. Nåletræ stiklinger kræver konstant pleje mens rodnet, men du kan omplante dem til den ønskede plantning site af sensommeren.

Instruktioner

•Locate en sund og sygdomsfri gren fra den øverste del af en dyrkede blåbær busk i slutningen af foråret. Brug skarpe, rene Sakse til at afbryde en 4 til 5 tommer nåletræ skæring. Kontroller, at woody væv af skæring er etableret, men det er stadig fleksible, og dens terminal blade er ikke saftige, men næsten modne.

•Sæt opskæring i et glas vand eller wrap et fugtigt stykke køkkenrulle udenom. Indsamle flere flere stiklinger i tilfælde af den første skæring ikke rod. Holde alle stiklinger fugtig.

•Fjern nederst blade fra hver skæring, forlader tre terminal blade på toppen. Ar den nedre ende af hver skæring til at gøre det lettere for rødderne at udvikle. Chip bark fra de nederste 2 inches af hver skæring, bruge en skrælle kniv.

•Mix lige sammen beløb af sphagnum og perlite til at oprette en plante medium. Fyld en flad med medium til ¼ tommer fra toppen. Sikre flat har mindst én drænhul gennem sin base. Let tåge plante medium.

•Sæt de lavere 2 til 3 inches af hver opskæring i lejligheden. Fast jord anlæg medium rundt i bunden af opskæring, så det står sin egen. Indsæt et træ dyvel i hvert hjørne af flat.

•Skub flade i et klart plastik pose og sikre dens åbning med en elastik. Dyvler bør forhindre posen fra at røre ved de terminal blade. Placer flat i et udsat for indirekte men lys lys.

•Undersøg medium regelmæssigt for at sikre, at det forbliver jævnt fugtig på alle tidspunkter. Tåge opskæring let hver dag at øge luftfugtigheden. Stiklinger roden i 6 til 8 uger.

•Fjern den plastovertræk og holde stiklinger i direkte sollys for 3 til 5 dage; Dette er kendt som "hærdning" stiklinger. At sikre plante medium forbliver jævnt fugtig hele. Transplantation stiklinger til enkelte tørv Potter fyldt med pottemuld før plantning dem på deres permanente placering i jorden efter et par uger.

Tips & advarsler

  • Før du tager stængelstiklinger, desinficere vinger af sakse i en opløsning af 1 del husholdnings blegemiddel til 5 dele vand.
  • For at lette rodnet, dyppe cut slutningen af hver stængel i rode hormon før plantning det i dyrkningsmediet.
  • Stiklingerne er klar til omplantning når rødderne af hver skæring sive ud af drænhul eller tilbyde modstand når trak.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com