Hvordan til at udvinde harpiks fra et træ

March 17

Hvordan til at udvinde harpiks fra et træ

Trykke et træ for at udvinde harpiks eller sap, har en lang historie, måske helt tilbage til de indfødte amerikanere. Ifølge University of Maine kooperative udvidelse, skal et træ have en kuffert med en diameter på mindst 10 inches og en minimumshøjde på 4 1/2 fod til at trykke det én gang for at udvinde harpiks. Træer, såsom ahorn træer, gå hvilende i vintermånederne, på hvilket tidspunkt stabiliserings-og associeringsprocessen flyder ned til rødderne. Når vejret begynder at varme op i de sene vintermåneder, såsom marts, begynder saften at flyde gennem træet igen. Dette er den bedste tid til at trykke et træ for at udvinde harpiks eller sap.

Instruktioner

•Drill en to-tommer dybe hul igennem barken af træet med en 7/16-inch borehoved. Bor en lidt opad vinkel for at hjælpe harpiks strømmen nedad.

•Sæt spile ind i hullet. Tryk på det forsigtigt med en hammer til at fastgøre den på plads i træet. Du kan finde en spile, eller tud, på farm supply butikker og nogle isenkræmmere.

Hæng håndtaget på spanden fra spile til at fange den væske, der flyder fra træet. Sted en plastik købmand pose omkring toppen af spanden til at beskytte det mod regn. Sikre taske med en ekstra stor elastik eller klip det til spanden håndtag med mad opbevaring klip.

•Lad spile og spand i træet for op til fire uger. Vend spanden ofte. Når du udskiller den ønskede mængde af harpiks, fjerne spile med tang.

Tips & advarsler

  • Tryk på et træ, når vejret er varmt i løbet af dagen og der er ingen chance for nedfrysning i løbet af natten.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com