Flammende rød klatring Rose sygdomme

March 17

"Blaze" er en type af klatring rose, en hybrid af "Pauls karminrøde bjergbestiger" og "Gruss en Teplitz." Det blev introduceret i USA i 1932 af Jackson & Perkins Co og voksede hurtigt i popularitet. Blaze bjørne store, let duftende scarlet-farvede blomster fra forår gennem fall. En kraftig producenten og generelt sygdom-resistente, blis er hårdfør til Zone 4 på den amerikanske afdeling af landbrug plante hårdførhed Zone kort.

Sygdomme

Blaze klatring rose er generelt sygdomsresistente men er modtagelige for to almindelige svampesygdomme roser: blackspot og meldug. Blackspot er forårsaget af Diplocarpon rosae, og det kan helt defoliate Blaze steg plante. Unge blade er de mest almindelige infektion websted. Sort plet kræver fugtige miljøer, der forbliver i nærheden af 75 grader Fahrenheit i mindst syv timer. Inkubationstiden er tre til ti dage. Meldug, vil ikke mens grimme, dræbe Blaze steg. Dens sporer kræver mindst tre timer af fugt til at spire, og de trives når vejret er tørt og varmt.

Symptomer

Blackspot symptomer er sorte pletter på blade der er generelt omkranset af en gul "halo." Efterhånden som sygdommen skrider frem, steder vokse sig større, og bladene bliver gule og falder fra Blaze rose. Sygdommen vil sprede sig til andre roser i haven, så tjek alle dine roser for blackspot symptomer. Meldugs mest indlysende symptom er lige der i sit Brugernavn: en hvid eller grå pulverformige stof på blade, kviste og knopper. Løvet kan krølle eller ellers vises deforme.

Kontrol

Beskæftiger sig med både blackspot og meldug, beskære off alle inficerede dele af Blaze klatring steg, og bag eller brænde dem. Brug en fungicid registreret til kontrol af blackspot og meldug. Rådfør dig med din lokale kooperativ udvidelse office til at finde ud af hvilke fungicid fungerer bedst i dit område. Forskere med Mississippi State University anbefaler en meldug middel, som du kan gøre i dit eget køkken. Kombiner 1 tbsp. bagepulver og 1 tbsp. solsikkeolie med 1 gallon af vand. Sprøjte den Blaze steg med løsningen hver fem til syv dage.

Forebyggelse

Den bedste måde at undgå svampesygdomme på blis steg er at holde haven ren. Rive op faldne planterester i efteråret, da sporerne overvintre i det. Spray svampedræbende sæbe eller sprøjtepulver svovl på den hvilende Blaze rose i foråret. En af de mest betydningsfulde ændringer du kan gøre er at vand rose på jord niveau og ikke overhead. Holde fugten fra bladene skærer ned på mange svampesygdomme.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com