Hvad spiser mine roser?

March 18

Hvad spiser mine roser?

Mange væsener synes at finde roser så lækker, som mennesker finder dem smuk. Voksende roser indebærer ikke kun giver dem masser af kærlig pleje, men også at vide, hvilke skadedyr finder dem uimodståelige og hvad man skal gøre for at stoppe dem. Mens mange sygdomme, der plager roser ikke kan helbredes, kan de fleste skadedyr kontrolleret og elimineres, hvis deres tilstedeværelse er opdaget tidligt nok.

Bladlus, Thrips og mider

Disse små insekter suge saft ud af rosen blade, stængler og baser af blomsterknopper. Bladlus er bare 1/16 tommer lang, grøn, brun, rød eller sort. De gennembore steg blade og stængler og suge saft. De udskiller en klæbrig substans, der kan blive mugne og vende sort. Dette stof tiltrækker myrer, der kan fungere som en naturlig hindring ved at spise vinger fra bladlus. Thrips er bittesmå brun insekter, der ødelægger nyåbnede roser. De lever omkring to uger og er aktive ved Midsommer. Spider mider er næsten usynlig insekter, der trives i varmt, tørt vejr. Bladlus og mider kan tømmes ud plante blade med vand, og thrips kan elimineres med insekticider.

Snegle, larver og Udvisningshamre

Rose sneglene er larver af sawfly hveps, og er lys grøn med brunt hoved. Nogle er skinnende, mens andre er behåret. De lever af blade, men spiser ikke rosenknopper af blomster. Insekticider er en effektiv kontrol. Larver er umodne møl og sommerfugle, at bore huller i uåbnet rosenknopper. Bakteriel spray Bacillus thuringiensis eller Bt, er dødelig for dem men skader ikke planterne. Udvisningshamre spise deres vej ind i midten og langs længden af rosenhækken Stokke. Roserne dør hvis Udvisningshamre nå Unionens bud.

Leafhoppers, snudebiller og japanske biller

Leafhoppers er små trekantede hvide eller gule insekter, der suger saft fra undersiden af rosen blade. De kan kontrolleres med insekticider og ved at fjerne rådnende blade og ukrudt fra omkring roserne i efteråret. Curculio snudebiller er lille mørkerød insekter med lange snuder. De spiser rosenknopper, og kan kontrolleres ved at håndplukke og placere dem i sæbevand. Japanske biller er skinnende kobberfarvet grønne insekter, der er 1/4 til 1/2 tommer lange. De spiser både løv og blomster, arbejder for planter fra top til bund. De kan kontrolleres af hånd-picking dem og drukne dem i sæbevand, og ved at tiltrække fugle, der bliver fest på dem. Afskrækkende omfatter hvidløg, Katteurt eller voksende pelargonier tæt ved.

Rådyr

Rådyr kan ødelægge en seng af rosenbuske i en enkelt aften ved at fortære uåbnede knopper og blomsterblade og tramper resten af planten. Hjorte afskrækningsmidler kan bruges, men den mest effektive afskrækkende plantning roserne hvor rådyr ikke kan få på dem eller at sætte op et højt hegn til at holde dem.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com