Hvad indespærre senge?

March 19

Vandet siver ned i jorden gennem jorden ovenfor og stopper, når den når en uigennemtrængelig område kaldes en begrænse seng. Dette danner en underjordisk vand tabel og giver vand fra brønde boret ned i jorden. For vand at forblive inden for grundvandet, kræver det stadig, uigennemtrængelige områder på begge sider. Disse områder også begrænser senge og de spiller en vigtig rolle i at holde grundvandet koncentreret.

Base af grundvandet

Hver underground vandkilde er koncentreret først ved en begrænse seng nedenunder. Denne seng er sammensat af et lag af impermeable rock, der holder vand over det på ét sted. Begrænser senge på bunden forhindrer vand i at synke længere ned i jorden, men holder ikke vand i et enkelt sted. På grund af dette, begrænse senge på bunden kun resultere i meget lavvandet og forurenet grundvandet.

Støder op til grundvandsmagasin

Ved siden af de vandførende lag, hvor vandet synker igennem gennemtrængelig bjergarter som grus og silt, hjælpe begrænse senge koncentrere sig og holde det renset vand i et enkelt sted. Når disse begrænser senge er skrå, buede eller findes på siderne samt bunden, indsamler de vandførende lag filtreret vand i et relativt rent område. Begrænse sengen placering ved siden af de vandførende lag, er det ofte kaldes en aquitard eller aquiclude.

Ikke-gennemtrængelige Rock

En afgørende kvalitet for et begrænse seng er dets ikke-permeabilitet. Rock som pimpsten, trækul, ler eller sandsten, som er almindelige i nærheden af grundvandsmagasiner, er porøse og giver mulighed for vand til at filtrere gennem langsomt. Mens dette er værdifuldt, fordi det filtrerer urenheder vand kan have indsamlet under sine rejser gennem luften og muldlag, kan områder af gennemtrængelig rock dræne en grundvandspejlet hurtigt. I stedet, store plader af tætte rock som basalt, granit og andre uigennemtrængelige rock er nødvendige for at sikre, at vand bliver hvor det er.

Genopladning zoner

Lejlighedsvis, holde begrænse senge vand ikke kun fra bunden og siderne, men fra de fleste af toppen, med kun et par koncentreret kanaler tillader vand at trænge igennem. En begrænse seng dækker det meste af top danner en artesisk grundvandsmagasin. Denne type af grundvandsmagasin tager i vandet fra en genoplade zone, som synker til det lavere niveau begrænser seng. Vandtrykket bygges som grundvandsmagasinet fylder og skubber vand over toppen begrænser seng.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com