Faktorer af bønne frø spiring

March 20

Inde i bønne hviler pod flere frø, der modnes med en hård, tør form og tekstur. Inde hver bønne løgne hvilende en levende lille plante embryo. Gartnere so frø af bønner, når betingelser favor spiring. Disse faktorer skal forblive konstant, ellers forstyrrelser dræbe bud nye rod og blade fra den spirende bønne frø. Hundredvis af forskellige arter af bønner findes på verdensplan, hver med specifikke tærskler af faktorer, der indlede spiring.

Temperatur

Bønne frø spirer kun når temperaturer over frysepunktet tilladelse flydende vand for at hjælpe blødgøre bønne frø hårde ydre lag, kaldet testa, og tillader indre frø embryonet til at svulme op og vokse. Hver bønne arter muligvis forskellige jordtemperaturer for spiring, baseret på tilpasninger til hvor de er hjemmehørende. For eksempel, skal bønner hjemmehørende på tropiske regioner varmere jordtemperaturer at vokse, mens en bønne stammende fra en tempererede zone kan spire når jorden temperaturerne er køligere, men stadig over frysepunktet. En standard, generelle frø spiring temperatur er 70 grader Fahrenheit.

Fugt

Selvom en bønne frø føles og ser tørt, holde små mængder af fugt i frø den hvilende embryo i live. For embryonet til at vokse, forårsager nogle eksterne vandkilde den hårde testa at blødgøre og opdele og udløse metabolisme i hvilende embryo. Vand ind frø i en lille hul i testa kaldet micropyle. Ifølge webstedet åben dør, findes en delikat balance i den passende mængde vand nødvendig for bønne frø spiring. For lidt fugt og frø begynder at spire, men derefter tørrer op og dør; for meget vand og embryo dør og rådner.

Ilt

Planter optager kuldioxid fra atmosfæren, men planter har også brug for ilt til at metabolisere mad og vokse. Dette gælder især for frø spiring. Luften skal nå fosteret og derfor en fugtig men smuldrende, løs jord miljø fremmer bedste spiring. Ilt hjælper hævelse bean embryonet to blade og rødder til at udvide og cellulære vækst til at fortsætte. Den selvstændig metabolisme i bønne frø fortsætter, indtil den unge sætteplante opretholder sig selv med fugt fra sin egen rod, og dens blade grøn op og nå jordens overflade og basks i lys.

Andre faktorer

Med den store mangfoldighed af bønne arter og naturtyper, andre faktorer, findes der udløser eller er nødvendig før spiringen. Det afhænger af bønne arter. For eksempel, skal nogle arter frø eksponering for vinteren kold at knække hårde frø frakke eller pod, eller til at udløse produktion af hormoner i bønne frø. Eller hormoner for spiring ende vækstdvale kun når foto periode dikterer---som dag længde bliver længe nok i foråret eller sommeren at fremme frø spirer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com