Gulblomstret vinstokke, der vokser hurtigt

July 25

Gulblomstret vinstokke, der vokser hurtigt

Gul er ikke så almindeligt i en blomst farve på hurtigtvoksende vinstokke som du ville tænke. Rød, pink, hvid, blå og lilla er ofte set på vinstokke som trompet slyngplanter, wisterias, clematis og jasminer. En markant lavere antal ornamentale vinstokke--arter eller kultivarer--producere gule blomster. Det tager nogle forskning for at finde hvilke sorter eller arter er tilgængelige og egnet til din region klima.

Vin typer

Skelne vining planter blandt online og print haven litteratur tager tid. Nogle planter er mere busk med lange, vinelike stilke men mangler nogen slyngtråde, at spænde og holde på espalier eller hegn. Allamanda og bougainvillea planter er sådanne eksempler og tilbyde sorter eller arter med yellowy blomst nuancer. Blandt de vinstokke, der twist og lås på en støttestruktur med fleksible stængler, er der bud eller hårdføre sorter. Bud vinstokke normalt har tropiske oprindelse og dræbes, når de udsættes for subfreezing temperaturer. Derfor er de vokset som sommer enårige i tempererede klimaer. Hårdføre vinstokke er naturligvis købedygtig overleve koldere vintre, selv om deres hårdførhed til kolde varierer afhængigt af arter.

Vækst

Enhver gul-blomstrende vinstokke, der vokser hurtigt tendens til at have tropiske oprindelse, oftentimes et årligt i livscyklus. Med en kort levetid vokse planterne hurtigt med masser af blade til støtte for produktion af blomster og frugter med frø. Flere ikke-tropiske gul-blomstrende vinstokke er flerårige og indfødte til koldere vinter områder, dog. Uanset plante vokser de den hurtigste når i frugtbare, fugtig, men veldrænet jord, ofte med masser af solskin. Ugæstfri dyrkningsforhold langsom vækstrate af vinstokke, forårsager dem til at modne temmelig lille, svag eller kortvarig.

Eksempler

Blandt de gul-blomstrende vinstokke, der vokser hurtigt og er egnet til tempereret klima omfatte honeysuckles (Lonicera japonica og L. periclymenum), jessamines (Gelsemium sempervirens og G. rankii), gul konfødererede Jasmin (Trachelospermum jasminoies "Madison"), gul trompet vin (Campsis radicans f. flava) og gyldne Tiara koreanske Skovranke (Clematis serratifolia "Kugotia"). I tropiske haver vokser gul gloriosa lily (Gloriosa superba "Lutea"), sommerfugl vin (Mascagnia macroptera), vilde allamanda (Pentalinon luteum), black-eyed Susan vin (Thunbergia alata), Tonkin slyngplante (Telosma cordata) og Kanariske slyngplante (Tropaeolum peregrinum) hurtigt i varme temperaturer og høj fugtighed.

Anbefalinger

På grund af de store geografiske forskelle i klima og jordbund i USA, er at vælge den bedste gul-blomstrende vin med hurtig vækst ikke simpel eller indlysende. Hvad kan udmærke sig i Florida kan ikke gøre godt i Californien. Kontakt din lokale kooperativ udvidelse office eller botaniske have og tale med en gartner velbevandret i vinstokke. Bede om anbefalinger som gul-blomstrende vinstokke godt i området og opfylde dine behov for hurtig vækst eller bruge i din landskab. Nogle vinstokke, såsom honeysuckles, vokser hurtigt, men er aggressiv og invasive og som ikke er egnede til at vokse i nogle dele af Nordamerika.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com