Typer af jord til dyrkning af frugttræer

March 26

Typer af jord til dyrkning af frugttræer

Uanset om du planlægger en plantage eller blot starter et par planter til eget brug, der er meget at overveje, når plantning frugttræer. Jordbunden er en af mange overvejelser, men det er en af de vigtigste. Frugttræer plantet på dårlig jord sjældent nå deres fulde potentiale. At vælge en god placering med den rigtige type af jord kan give dig produktive træer i år.

Frugtbarhed

Over befrugtende frugttræer er en almindelig fejl. De fleste frugttræer vokser bedst i moderat frugtbar sandet lerjord jord. Overdreven anvendelse af gødning fører til store, grønne træer, der producerer par og mindre frugt. Kommercielle gødning skal bruges sparsomt og kun hvis træerne viser tegn på næringsmangel. I sådanne tilfælde afgør en jord test, hvilke næringsstoffer der mangler.

Dræning

Dræning er mere vigtigt at frugttræer end frugtbarhed. Veldrænet jord er vigtigt for sunde træer. Stående vand kvæler rødder, nedsat vækst deres vækst og potentielt forårsager død af træerne. Før plantning træer, finde et sted hvor puljer af vand aldrig udvikle selv efter en hård regn.

pH

De fleste frugttræer vokser bedst i neutralt til let sur jord, med en ideel pH interval mellem ca 6,0 og 7,0. Citrus træer er en undtagelse. De vokser godt med en pH på op til 8,0. En jord test afgør jordens pH, som bliver hjælper du beslutter dig, hvis du skal ændre det. Lime er den mest almindelige måde at øge pH. Lavere pH ved at indarbejde svovl i jorden.

Andre overvejelser

Frugttræer har brug for sollys til for at bære frugt, så vælg en placering med rigelig soleksponering. Undgå beplantning frugt træer i en lav spot, begge af dræning grunde og fordi frugt knopper bedre overleve på varmere, højere jorden. Undgå steder udsat for en stærk, fremherskende vind.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com