Stueplanter med Fuzzy blade

March 27

Stueplanter med Fuzzy blade

Bittesmå hår-lignende strukturer på bladene af nogle stueplanter kan gøre dem synes fuzzy eller lodne. Denne egenskab er almindelige i nogle arter af planter og kun forekommer på visse sorter af andre arter. Der er fuzzy-Ærenpris planterne at blomstre og nogle, der dyrkes for deres løv alene. Voksende krav afhænger såvel af plantearter.

Afrikanske violer

Afrikanske violer er kompakte 6 - til 9-tommer høje planter med små blomster og fuzzy blade. Blomsterne kan være forskellige nuancer af blå, lilla, pink, rød eller hvid og bicolor eller enkelt farve. Disse planter kan blomstre hele året under de rette betingelser. Plant dem i African violet potning mix og holde jorden jævnt fugtig. Ikke tåge disse planter eller få vand på bladene. Holde dem ude af direkte sollys i slutningen af foråret, sommeren og tidligt falde. De kan blive udsat for korte perioder af direkte sollys i hele vinterhalvåret.

Gloxinia

Gloxinias vokse til 8 inches høj med stor kammusling kanter fuzzy blade. De klokkeformede blomster er 4 inches i diameter. De kan være hvid eller forskellige nuancer af lilla, røde eller Rosa. Blomsterhandler gloxinias er generelt vokset fra frø. Denne type af gloxinia tendens til at blomstre mere voldsomt, men kun sjældent vare mere end en sæson. Tuber gloxinias er mere tilbøjelige til at vokse tilbage og blomstre igen efter en kort hvilende periode. Plantning og pleje for gloxinias er den samme som afrikanske violer bortset fra solen. Gloxinias skal holdes ude af direkte sollys hele året rundt.

Jordbær begonier

Jordbær begonier (Saxifraga stolonifera) vokse til 8 inches høj. Deres fuzzy blade har flosset kanter og sølv-grå veining. De blomstrer også, producerer små hvide blomster i sprays i løbet af sommeren. Plante dem i en god kommerciel stueplante potning mix og lad den øverste tomme af jord tørre mellem vandingerne. Disse planter har brug for lys. Direkte morgensolen vil gavne planten men lad ikke det sidde i direkte eftermiddagssolen som bladene kan svide. Give planten hvile om vinteren at tilskynde blomstrer.

Lilla Passion plante

Lilla passion plante (Gynura aurantiaca) har store grønne blade dækket med lilla fuzz. Det vokser til en moden højde 2 fod høje. Dette anlæg vil også producere gule blomster i foråret, men de skal fjernes straks. De er uinteressante, har en dårlig lugt og vil forårsage anlægget til at falde. Lilla passion potteplanter i gode kommercielle potning jord og holde dem konstant fugtig. Placere dem i lyse indirekte sollys. Jo lysere lyset mere lilla fuzz bliver på bladene men ikke placere den i varmt direkte sollys, da bladene vil svide.

Sukkulenter

Der er mange typer af sukkulenter med fuzzy blade. Echevaria Doris Taylor, Echeveria pulvinata Frosty og echeveria Pilosa alle har fuzzy blade. Vand echeveria regelmæssigt i foråret, sommeren og falde, at holde jorden lige netop fugtig på alle tidspunkter. Tillad toppen af jorden begynder at tørre lidt mellem vandingerne om vinteren. MILLOTII, orgyalis, Super Fuzzy, tomentosa ingefær og tomentos chokolade soldier er Kalanchoe planter med fuzzy blade. Aeonium simisii og Crassula kultivarer rogersii og KANTLYNG også har fuzzy blade. Kalanchoe, Aeonium og Crassula skal vandes, når den første tomme potning mix er tør. Alle disse sukkulenter bør dyrkes i kaktus potning mix og placeret på en solrig beliggenhed med nogle direkte sollys.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com