Hvad er Clematis?

August 1

Hvad er Clematis?

Skovranke (Clematis spp.) er en slægt af flerårig, woody blomstrende vinstokke hjemmehørende i mange dele af USA samt andre tempererede områder. De er medlem af Ranunkelfamilien og sport en bred vifte af bloom farver og størrelser.

Sorter

Blå-blomstrende clematis omfatter Clematis alpina, Clematis macropetala og Clematis x jackmanii, såvel som de navngivne sorter Lady Betty Balfour, Barbara Jackman, Mrs. Cholmondeley og Perle d'Azur. Clematis chrysocoma og de navngivne sorter Nelly Moser, slik, Comtesse de Bouchard, Hagley hybrid og Marie Boisselot spænder fra pink til lilla blomst farver. Clematis tangutica er en gylden-farvet clematis, mens Clematis armandii og Clematis terniflora (søde efteråret clematis) sport duftende hvide blomster. Intens rød blomstrer pryder kultivarer overflod og Niobe.

Habitat

De fleste clematis er komfortable i USDA zoner 4 til 8, mens nogle af de mest hårdføre sorter kan håndtere zone 3. I det sydlige zoner, plante clematis delvis skygge for at give lindring fra sommervarmen. Ellers er clematis en fuld-sol-elskende vinstok. Clematis ikke klatretråd vinstokke og kræver tynde espalier for at klatre.

Bruger

Clematis er ideelle vinstokke for voksende over dorne, buegange og pergolaer. De kan trænes op vægge og hegn og skader ikke dem som klatretråd vinstokke kan. Duftende sorter plantet i nærheden af åbne vinduer eller terrasser trække folk ud i haven, gør clematis en velafrundet haven modellen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com