DIY ovn til tørring af træ

March 30

Træ, der anvendes i fine kabinet skal have et vandindhold, der er omkring seks til 12 procent. Hvis det er noget højere end dette, kunne hvad er bygget med træ krybe, svulme, warp eller knæk. Det tager lang tid for tømmer at få dette tørre på egen hånd. Ovn tørring fremskynder processen og gør det muligt at opretholde større kontrol. Den nemmeste og billigste type ovn til en mindre virksomhed til at bygge er en sol ovn, som sætter varmen fra solen til god brug.

Instruktioner

•Build en struktur, der er dimensioneret korrekt for dimensioner og mængden af tømmer, som du vil tørring. For at tørre 250 til 300 bestyrelsen fødder af 16 fod tømmer samtidigt, skal du et skur, der er omkring seks fod bred, 18 fod lang og syv fod høje.

•Construct et fundament, der vil holde skuret. Det behøver ikke at være alt for fancy. Du kan hælde en betonplade, læg bjælker på betonsten og montere strøer på bjælker eller installere konkrete søjler til at bygge et trægulv ramme.

•Fastsætte tag så at det står grund syd hvis du er i den nordlige halvkugle og behørig nord hvis du er på den sydlige halvkugle. Vinklen på taget bør være nogenlunde samme som din breddegrad. I nærheden af grænsen mellem Canada og USA virker en 45 graders vinkel fint.

•Sheath tag med glas eller bølgepap polycarbonat af den art der anvendes i drivhuse. Glas er dyrere men vil se pænere. Bjærget windows virker fint hvis du kan passe dem sammen for at skabe en stram tag.

•Klippe fire ventilationskanaler i nord væg af ovn, en i hvert hjørne, hver omkring en fods kvadrat. Passe ventilationskanaler med skærme for at holde dyr ud og døre, der kan være lukket og smækket for at regulere luft flow.

•Insulate vægge godt med batt isolering eller stiv skum. Du kan også eksperimentere med grønnere alternativer såsom pakket halm eller vægge bygget ud af cob. Jakke indersiden af væggene med krydsfiner og male det flad sort for maksimal varmeoptagelse.

•Installer to fans på toppen hvor nord væg møder taget, og sigte dem ned drejning af taget. Disse fans vil blæse varm luft gennem tømmer og ud ventilationskanaler i bunden.

•Sæt en adgang døren i en af siderne af ovnen eller i den nordlige væg. Hvis hele nord væg mode som en åbning af døren der kan svinge op og ud af den måde, vil det være lettere at få tømmer, ind og ud af ovnen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com