Fakta om planter findes i ferskvand

August 4

Fakta om planter findes i ferskvand

En bred vifte af ferskvand planter er fundet over hele verden. Ferskvand vækststeder omfatter damme, søer, vandløb, floder, moser, sumpe og moser. Forskellige vegetation fylder vådområder. Nogle giver vitale ernæring for vandlevende organismer og mennesker. Ris er et vådområde plante, at omkring halvdelen af verdens befolkning, afhænger for mad.

Typer

Der er tre hovedtyper af ferskvand planter. Nogle planter rod i mudder i midten af kroppen af vand; nogle har rødder, der flyder frit i vandet; og resten roden i mudderet langs kanten, som er en blanding mellem terrestriske og akvatiske planter. Planter, der rod i mudder omtales som neddykkede vandplanter. Planter med rødder, der flyder frit betegnes som flydende vandplanter og planter, der findes stadig på siderne af ferskvand banker betegnes som Mose anlæg.

Arter

Hver type af ferskvand plante har en håndfuld af almindeligt forekommende arter. Flydende vandplanter omfatter rød stammede, jumbo vand hyacint, vand salat, frogbit og parrot's fjer. Neddykkede vandplanter omfatter rød ludwigia, vallisneria, anacharis og cabomba. Mose anlæg omfatter elefant ører, siv, Louisiana iris, cannas, palmer, papyrus, mose iris og pilespidser.

Fordele

Ferskvand vandplanter er til gavn for andre akvatiske liv i deres miljø. Disse planter bruge næringsstoffer, lys og kuldioxid til at producere ilt, der en gang udgivet er opløst direkte ud i vandet. De fjerner uønskede giftstoffer fundet i vand, som kan være skadeligt for de omkringliggende fisk og dyr. De forhindre bakterier og alger fra bygning og uklarhed i vandet. Ferskvand planter husly også akvatiske liv ved at give skygge, regulere den samlede temperatur af det omgivende vand. Faldt frø, frugter og plante skud sørge for mad og næringsstoffer til andre akvatiske liv.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com