Hvad er Levermosser, mos og Sphagnum mos?

March 31

Hvad er Levermosser, mos og Sphagnum mos?

I modsætning til nåletræer, blomsterplanter og bregner er levermos og mos ikke karplanter. De har ikke veludviklet vand og mad-ledende systemer. Levermos og mos betragtes mosser. Mosser er fortsat små og lever i fugtige steder fordi de har dårligt udviklet vaskulære strømførende rør. De mangler også sandt rødder og i stedet lægger på overflader med rhizoids. Mos trives i områder som Pacific Northwest hvor der er tempereret regnskov i afvandingsområder på bjergsider og i vådområder.

Levermosser

Selvom levermos og mos er lignende, ende kapsel på Levermosser forstørrer og modnes før stokken elongates. Derfor kan du ikke ofte at se stilke og kapsler på Levermosser. De har reduceret eller fraværende blade, også kendt som ventrals, nedenunder og er presset fast til stilken så de to rækker af lateral blade kommer overfor hinanden. Denne grønne arrangement er sjældne i Mos. Omkring 6.000 arter af Levermosser findes over hele verden. Levermosser i den bryophyte gruppe kendt som hepatics og er mere almindelig i den sydlige halvkugle. Nogle hepatics omfatte fælles scissor-blad (Herbertus aduncus), sne mat (Orthocaulis floerkei), hårde skala (Mylia taylorii), cedar slange (Plagiochila porelloides) og træ flæse (Porella navicularis).

Mos

I ægte mos, kapsel stokken elongates derefter udvides og modnes. Mos udgør størstedelen af Mosser med nogle 8.000 til 9.000 arter på verdensplan. Mosser har normalt grønne, trådformede, forgrenet strukturer, der kaldes paraphyllia eller scalelike strukturer, der kaldes pseudoparaphyllia. Disse strukturer er hvad i overflod danner uldne, hairlike udseendet af moss. Nogle typer af sande moss er sort rock eller granit moss (Andreaea rupestris), awned haircap moss (Polytrichum piliferum), ledning moss (almindelig Snobørste), fan eller store grønne mos (Rhizomnium glabrescens), Sump moss (Philonotis Fontana), klare moss (Hookeria lucens) og spyd moss (Calliergonella cuspidate).

Sphagnum mos

Også er kendt som sphagnum, sphagnum mos almindelig i skove, cliff-ansigter, moser og moser. Slægten Sphagnum har færre arter end der er sande mos. Pacific Northwest, for eksempel, er hjem for omkring 40 arter af Tørvemos mos. Grene af sphagnum mos vokser i klynger med hver af grenene spredning på omkring 90 grader og resten hængende ned langs stænglen. Grenene er dækket med konkave blade og har ikke midribs. Alle disse arter har skinnende, sort kapsler i enderne af klare, kortlivede stilke. Et par sphagnum arter inkluderer fedt Mose moss (Sphagnum papillosum), gul-grøn sphagnum (S. angustifolium) og brown-stammede Mose moss (S. lindbergii).

Fælles misforståelser

Moss er et ord, der bruges af mange som en generalisering. Det er almindeligt misbrugt til etiketten rensdyr mos, som er en lichen, spansk mos, som er en blomstrende plante, og klub moss, som er en lycophyte. På samme måde, Levermosser og sphagnum mos er ofte forveksles med mos samt. Ægte mos er mosser og er den mest primitive landplanter. De mangler blomster, frugter, frø og har ingen rødder eller karsystemet-- endnu enkelhed af moss er derfor mange anser det elegant.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com